PRIMA PAGINĂ » Stiri » DAMBOVITA » SPRIJIN PENTRU ANGAJARE

SPRIJIN PENTRU ANGAJARE

de Andrei Oprescu
13 vizualizări

Statul vine in sprijinul angajatorilor! Firmele dambovitene care angajeaza persoane din grupuri greu incadrabile pe piata muncii primesc lunar, timp de un an de zile subventii in baza unei conventii incheiate cu Agentia Judeteana pentru Ocuparea Fortei de Munca. In judetul Dambovita, pana in prezent au fost incheiate peste 120 de astfel de conventii.

Angajatorii damboviteni au profitat de  aceasta oportunitate care le ofera o serie de avantaje, de la subventiile cuprinse intre 500 si 750 de lei pe luna oferite prin intermediul AJOFM Dambovita la scutirea de anumite taxe. Pentru acordarea acestor subventii, firmele dambovitene trebuie sa angajeze persoane din grupuri greu încadrabile pe piaţa muncii. Acestea sunt:

-persoanele de peste 45 de ani

-persoane care mai au trei ani până la pensie

-persoanele cu dizabilităţi

-absolvenţi înregistraţi în baza de date a agenţiei

-părinţi unici susţinători ai familiilor monoparentale

Pana la acest moment au fost incheiate intre AJOFM Dambovita si angajatori din judet peste 120 de conventii. Cele mai multe pentru incadrarea persoanelor cu varsta peste 45 de ani.

Angajatorii care au incadrat persoane din grupurile tinta vor primi subventie lunar, timp de un an de zile.

Pe langa subventie, angajatorii sunt scutiti pe o perioadă de 12 luni, de plata contribuţiei la bugetul asigurărilor pentru şomaj, pentru persoanele al căror loc este subvenţionat, insa au si o serie de obligatii printre care pastrarea persoanele din prima categorie în activitate doi ani de zile, iar absolvenţii – trei ani. In caz contrar, angajatorii vor fi obligaţi să returneze sumele acordate ca subvenţii.

ECHIPA: Cătălina Sandu/ Radu Constantinescu

http://youtu.be/cWnQZ4pI5zk

 

Mai multe stiri

Acest website folosește cookies pentru a imbunătații experiența utilizatorilor. Presupunem că esti de acord, însă poți ai opțiuni Accept Află mai multe