PRIMA PAGINĂ » Stiri » DAMBOVITA » CÂINE MÂNCAT DE URS LA GURA FOII

CÂINE MÂNCAT DE URS LA GURA FOII

de Andrei Oprescu
90 vizualizări

 

GURA FOII, DÂMBOVIŢA

Atacurile ursului în zona Găeşti continuă! Animalul sălbatic a intrat de dimineaţă într-o altă gospodărie, din Gura Foii, de unde a plecat şi cu prada, cu un câine. În timp ce autorităţile bâjbâie cu intervenţiile, oamenii se tem să mai iasă din casa în propriile curţi. Vânătorii spun că nu are un comportament specific speciei.

În Gura Foii s-a dat alarma la 112 în jurul orei 4 dimineaţa. Ursul care a alertat atât autorităţile, cât şi localnicii, prin prezenţa sa în zona de şes, la Găeşti, şi-a făcut, din nou, apariţia în gospodăriile oamenilor din Gura Foii. La doar câţiva metri de casă, animalul sălbatic a atacat un câine, care a dispărut complet din peisaj.

Se pare că animalul sălbatic a sărit peste gard, întrucât gospodăria este împrejmuită pe toate părţile, iar gardul nu este distrus deloc. După ce a atacat câinele, ursul a plecat cu tot cu patruped înapoi, în pădure. Femeia locuieşte pe Uliţa Brebu, din Gura Foii, de 35 de ani şi spune că nu a pomenit niciodată urşi în zonă. Nu doar că este îngrozită de cele trăite, dar îşi plânge şi câinele, care i-a fost fidel timp de 15 ani.

Înainte cu o zi de acest incident, ursul a mai atacat un câine tot în Gura Foii, în satul Bumbuia. Atunci, proprietarul a reuşit să alunge animalul sălbatic şi şi-a salvat patrupedul din ghearele ursului. Pentru că din data de 15 octombrie, ursul i-a îngrozit pe localnicii din Găeşti, Crângurile, Valea Caselor, Hulubeşti şi Gura Foii, la nivelul judeţului Dâmboviţa, membrii Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă s-au întrunit în şedinţă extraordinară, în urma căruia s-a decis trimiterea unei solicitări către Ministerul Mediului, de împuşcare a animalului sălbatic.

Vânătorii profesionişti, din cadrul AJVPS Dâmboviţa, spun că au izgonit ursul de două ori până acum în judeţul Argeş, de unde ar fi şi venit. În plus, menţionează faptul că animalul sălbatic nu are un comportament specific speciei.

Din spusele specialiştilor, ursul cu pricina este acelaşi exemplar văzut şi pe DN 72, la Găeşti, în satul Butoiu de Sus, dar şi în zona Crângurile.

 

Mai multe stiri

Acest website folosește cookies pentru a imbunătații experiența utilizatorilor. Presupunem că esti de acord, însă poți ai opțiuni Accept Află mai multe