PRIMA PAGINĂ » Stiri » DAMBOVITA » CĂLĂTORII MAI AU DE AȘTEPTAT…

CĂLĂTORII MAI AU DE AȘTEPTAT…

de Andrei Oprescu
4 vizualizări

Sutele de damboviteni care sperau sa poata face din nou naveta cu trenul, pe ruta Targoviste-Pietrosita, mai au de asteptat! La inceputul lunii septembrie, circulatia ar fi putut fi reluata, cel putin asa sustineau autoritatile judetene, in urma cu trei luni. Reprezentantii Consiliului Judetean Dambovita s-au aratat atunci dispusi sa plateasca CFR-ului o suma de 120.000 de lei, reprezentand pierderile anuale inregistrate pe acest sector. Discutii au tot fost, insa pana acum fara niciun rezultat. In aceste conditii, la 1 septembrie, cu siguranta, trenul nu va pleca din nou din gara Targoviste, catre nordul judetului. Mai mult, CFR a scos la licitatie acest tronson de cale ferata.

Tronsonul de cale ferata Ploiesti Vest- Targoviste Nord- Fieni- Pietrosita a fost scos la licitatie de catre CFR. Nu este insa prima data cand reprezentantii companiei vor sa inchirieze operatorilor privati acest sector, fara succes. S-a inregistrat o singura tentativa din partea unei firme private, care a efectuat transport de calatori pe calea ferata, intre Fieni si Pietrosita. Dupa putin timp insa, operatorul privat a renuntat. Nici macar sindicalistii nu pot explica de ce sectorul de cale ferata dambovitean nu prezinta niciun interes pentru firmele private.

Sectorul de cale ferata Targoviste- Pietrosita a fost inchis in data de 15 mai. De atunci niciun tren de calatori nu a mai plecat din gara catre nordul judetului. Motivul invocat de CFR: pierderile inregistrate pe acest segment. Ramane de vazut daca macar pana la inceperea anului scolar, circulatia feroviara va fi redeschisa si macar elevii din nordul judetului vor putea face naveta cu trenul.

ECHIPA: Madalina Zabava / Ciprian Rusa

Mai multe stiri

Acest website folosește cookies pentru a imbunătații experiența utilizatorilor. Presupunem că esti de acord, însă poți ai opțiuni Accept Află mai multe