PRIMA PAGINĂ » Stiri » DAMBOVITA » CALEA LUMINII LA TÂRGOVIȘTE

CALEA LUMINII LA TÂRGOVIȘTE

de Mditv
18 vizualizări

Târgoviștea va fi luminată în această seară de cele peste 2000 de lumânări care vor fi aprinse în fața Catedralei Mitropolitane, în Piața Mihai Viteazul și pe Bulevardul Carol I. A devenit deja tradiție, ca în Joia Mare, locuitorii municipiului Târgoviște să participe după Denie la tradiționala manifestare “Calea Luminii”. Evenimentul este organizat de 17 ani la inițiativa pictorului Mihai Șerbănescu.

După săvârșirea Deniei din Joia Mare, Înaltpreasfințitul Părinte Nifon va ieși pe treptele Catedralei Mitropolitate, va rosti un cuvânt de învățătură, după care va aprinde prima lumânare. Mii de candele vor crea drum de lumina de la Mitropolie, Piața Sindicatelor și Bulevardul Carol. Evenimentul va începe la ora 17:00 cu Denia celor 12 Evanghelii, iar la ora 20:30 vor fi aprinse candele în jurul Catedralei Mitropolitane. Numeroși târgovișteni, dâmbovițeni dar și creștini din alte colțuri ale țării sunt așteptați la ceremonie. „Calea Luminii” este un eveniment unic în țară, ce a început la Târgoviște în anul 2000. Artistul plastic târgoviștean Mihai Șerbănescu, inițiatorul acestui eveniment, spune că manifestarea a devenit o tradiție, în fiecare an se aprinde un număr de lumânări egal cu al anului respectiv plus încă una, ca simbol al speranței. Ca fundal sonor la eveniment va fi piesa ”Nu-i lumină nicăieri” a artistului folk Lorin Stănescu.

Mai multe stiri

Acest website folosește cookies pentru a imbunătații experiența utilizatorilor. Presupunem că esti de acord, însă poți ai opțiuni Accept Află mai multe