PRIMA PAGINĂ » Stiri » DAMBOVITA » CALENDARUL ȘCOLAR STÂRNEȘTE DISPUTE – VIDEO

CALENDARUL ȘCOLAR STÂRNEȘTE DISPUTE – VIDEO

de admin
1 vizualizări

Parintii cer schimbarea calendarului scolar! Fundatia “PARINTI PENTRU COPII” si Alianta T.A.T.A. solicita organizarea unei dezbateri publice transparente cu privire la stabilirea structurii anului scolar 2014-2015 pana la data de 1 iulie. Daca mai marii din educatie vor refuza sau vor ignora aceste cerinte parintii sunt dispusi sa mearga pana in instanta. Aceste cerinte vin dupa ce Remus Pricopie a afirmat intr-o conferinta ca in educatie e nevoie de stabilitate. In aceasta situatie, copiii vor fi din nou bulversati la inceputul anului scolar.
In ciuda numeroaselor situatii in care elevii s-au trezit la inceput de an cu modificari, sau mai rau, acestea au intervenit pe parcursul anului fara ca ei sa aiba vreun habar si fara sa inteleaga nimic, acest trend continua. Si daca in anii anteriori initiativele veneau de la reprezentantii Ministerului Educatiei, acum ele vin din partea parintilor. Cele doua organizaţii de părinţi cer ca anul scolar sa inceapa mai devreme adică vineri, pe 5 septembrie. Motivul: parintii vor putea sa participe la ceremoniile aferente, in conditiile in care exista un cadru legal de ultima ora, care le permite sa solicite la locul de munca o zi libera in acest sens. Totodata acestia vor ca vacanta din perioada 1-9 noiembrie 2014, dedicata invatamantului primar si prescolar sa se desfiinteze. De asemenea cer ca primul semestru să se încheie până la vacanţa de Crăciun, iar cel de-al doilea să înceapă în ianuarie, iar vacanţa de iarnă să aibă trei, nu două săptămâni. Şi vacanţa de primăvară ar trebui prelungită – de la una la două săptămâni. Aceştia mai vor ca Săptămâna Şcoala altfel să aibă loc între ziua mamei şi ziua tatălui.
Schimbări propuse pentru anul școlar 2014-2015
– începerea anului şcolar vineri, pe 5 septembrie
– desfiinţarea vacanţei dedicate învăţământului primar şi preşcolar
– încheierea primului semestru până la Crăciun
– majorarea vacanţei de iarnă, de la două, la trei săptămâni
– desfiinţarea actualei vacanţe intersemestriale
– majorarea vacanţei de primăvară de la o săptămână, la două săptămâni
– săptămâna Şcoala Altfel, între 4 şi 9 mai 2015
Parintii sustin ca aceste modificari sunt spre binele copiilor si ca nu va afecta cu nimic stabilitatea anuui scolar, din contra, considera ca trebuie sa aiba si ei ceva de spus in privinta educatiei copiilor.
Cele două organizaţii spun ca în conditiile in care ministerul va ignora apelul parintilor si va dimensiona anul scolar viitor fara implicarea reala a parintilor in stabilirea structurii anului de invatamant, ignorand propunerile pertinente ale acestora vor contesta actul normativ la instanta.
Ramane de vazut cum vor raspunde reprezentantii Ministerului Educatiei acestor cerinte si daca masurile aduse in discutie de parinti vor fi luate in calcul.

Reporter: Cătălina Sandu
Imagine: Răducu Rădoi

https://www.youtube.com/watch?v=Q6jliGGFeME

Mai multe stiri

Acest website folosește cookies pentru a imbunătații experiența utilizatorilor. Presupunem că esti de acord, însă poți ai opțiuni Accept Află mai multe