PRIMA PAGINĂ » Stiri » DAMBOVITA » AU SPUS “PAS” EVALUĂRII NAȚIONALE – VIDEO

AU SPUS “PAS” EVALUĂRII NAȚIONALE – VIDEO

de admin
6 vizualizări

Vechile obiceiuri nu dispar! Si anul acesta, au fost candidati care au dat bir cu fugitii de la evaluarile nationale chiar in ziua examinarii. Sute de absolvenții de clasa a VIII-a au absentat de la prima proba a evaluarilor nationale, la disciplina limba si literatura romana. Totodata, prima proba a adus si primul eliminat din Dambovita. Candidatul a incercat sa copieze dar a fost prins de profesorii supraveghetori si a primit nota 1. El va mai putea sustine proba urmatoare, insa a pierdut sansa de a intra la liceul dorit.
Absolventii clasei a VIII-a au preluat modelul colegilor mai mari si au ales sa absenteze de la prima proba a evaluarilor nationale, asta desi in prealabil s-au inscris la examen. Cei mai multi elevi care au fugit de aceasta proba sunt in judetul Dambovita-83 de candidati. In Giurgiu 70 de elevi au absentat, iar in Teleorman-72. In judetul Arges, 49 de candidati au fugit de aceasta proba.
In judetul Dambovita un candidat a incercat sa fraudeze examenul si a fost eliminat de la proba scrisa. Elevul a vrut sa rezolve subiectele folosind o copiuta dar a fost prins.
Au fost si elevi care au cerut conditii speciale pentru aceasta proba din cauza problemelor de sanatate. In Arges, de exemplu, au fost înregistrate 10 cazuri speciale, dintre care un elev din cadrul Şcolii Liviu Rebreanu Mioveni a susţinut testarea la domiciliu, suferind de distrofie musculară progresivă, un alt candidat, de la Şcoala Generală Mozăceni a susţinut examenul la spital, iar în alte opt cazuri a fost solicitată prelungirea timpului, tot pe motive de sănătate. In Dambovita 2 elevi au cerut conditii speciale pentru rezolvarea subiectelor primei probe.

Reporter: Cătălina Sandu
Imagine: Răducu Rădoi

https://www.youtube.com/watch?v=vPXknh2iF54

Mai multe stiri

Acest website folosește cookies pentru a imbunătații experiența utilizatorilor. Presupunem că esti de acord, însă poți ai opțiuni Accept Află mai multe