PRIMA PAGINĂ » Stiri » DAMBOVITA » CALIFICARI INUTILE

CALIFICARI INUTILE

de Andrei Oprescu
3 vizualizări

Scolile profesionale sunt pe cale de disparitie in Dambovita. Insa, nici cele cateva, care au mai ramas si pregatesc tineri in diverse meserii, nu au o mai mare sustinere. Elevii devin someri cu diploma dupa terminarea cursurilor. Oferta de locuri de munca este limitata si nici macar nu este adaptata specializarilor este concluzia la care a ajuns si prefectului judetului Victor Sanda . Plus ca, absolventii de scoli profesionale, bucatari, electricieni sau mecanici auto nu sunt cautati de patroni, cel mai probabil din cauza metodei de salarizare,  care difera pentru un calificat si un necalificat.

Se fac prea multe cursuri de formare profesionala, care nu au legatura cu piata muncii este de parere prefectul judetului Victor Sanda. Se scot pe banda rulanta manichiuristi si pedichiuristi, fara ca nimeni sa se gandeasca si la viitorul celor trecuti de 50 de ani sau viitoul tinerilor.

Cu problema lipsei locurilor de munca se confunta si Inspectoratul Scolar Dambovita. Tinerii, care sunt calificati in scolile de arte si meserii si primesc atestare profesionala, nu isi gasesc un loc la patronii din judet. De cele mai multe ori sunt tinuti in probe, fara acte dupa care sunt lasati fara serviciu.

La toate aceste probleme conducerea AJOFM Dambovița are un singur raspuns. Institutia nu poate crea locuri de munca, ci poate doar sa le identifice.

Corina Slămnoiu

Răducu Rădoi

http://youtu.be/HyvLq-KFwL8

 

 

 

Mai multe stiri

Acest website folosește cookies pentru a imbunătații experiența utilizatorilor. Presupunem că esti de acord, însă poți ai opțiuni Accept Află mai multe