PRIMA PAGINĂ » Stiri » DAMBOVITA » CAMPIONI LA NUMĂRUL DE ȘOMERI – VIDEO

CAMPIONI LA NUMĂRUL DE ȘOMERI – VIDEO

de admin
9 vizualizări

Suntem campioni la numarul de someri. Piata muncii din Regiunea Sud Muntenia le ofera somerilor posibilitati tot mai reduse de a obtine un loc de munca. Teleorman, Ialomita si Dambovita, se numara printre judetele din tara unde se inregistreaza cele mai mari rate ale somajului. Arges si Prahova nu stau nici ele prea bine, dar cel putin aici se observa o scadere semnificativa a numarului de someri. Mai grav este ca tot mai multi oameni din aceste judete termina indemnizatia de somaj si nu reusesc sa se angajeze. Portretul somerului roman este cu varsta intre 30 si 49 de ani, cu nivel de instruire primar si care nu reuseste sa se angajeze de cel putin sase luni.
Aceasta femeie cauta de cativa ani sa se angajeze, dar fara succes. Povesteste ca are patru copii si nu a putut sa astepte ca un patron sa se decida sa o angajeze, asa ca a inceput sa lucreze cu ziua pe unde a putut. Acum beneficiaza de un ajutor social de la stat, dar care este prea mic pentru a putea supravietui. Cel mai greu ii este ca nici sotul, nici baiatul mai mare nu au noroc sa isi gaseasca un loc de munca.
Situatia somajului din Regiunea Sud Muntenia nu este deloc roz, judetele ocupand locuri fruntase in clasamente rusinoase pentru piata muncii. De exemplu, cea mai mare pondere a somerilor neindemnizati din intreaga tara se regaseste in Teleorman 82,58%, Giurgiu 76,67%, Dambovita75,75%.
Cele mai ridicate niveluri ale ratei somajului au fost inregistrate in Teleorman (10,16 la sută), Dolj (9,68 la sută), Ialomiţa (8,21 la sută), Dambovita 7,67%.
La polul opus, intr-un clasament al celor mai mici rate ale somjului, de pana la cinci la suta, nu se regaseste niciun judet din Regiunea Sud-Muntenia.
In Dambovita, peste 16.300 de persoane sunt inregistrate ca somere, numai 4000 beneficiind de indemnizatie de la stat.

Mădălina Zăbavă
Ciprian Rusa

Mai multe stiri

Acest website folosește cookies pentru a imbunătații experiența utilizatorilor. Presupunem că esti de acord, însă poți ai opțiuni Accept Află mai multe