PRIMA PAGINĂ » Stiri » DAMBOVITA » CAMPIONI LA SCUMPIRI – VIDEO

CAMPIONI LA SCUMPIRI – VIDEO

de admin
1 vizualizări

Salariile si pensiile bat pasul pe loc, dar suntem campioni la scumpiri. Preturile care cresc de la o luna la alta se simt in buzunarele romanilor, dar apar si in statisticile europene. Romania ocupa primul loc in Uniunea Europeana, in ceea ce priveste cresterea medie a preturilor in ultimele 12 luni. 2013 a fost cu siguranta anul scumpirilor, dupa cum arata si datele statistice, dar a fost doar inceputul. De la 1 aprilie se anunta un nou val de scumpiri.

Aceasta pensionara din Targoviste simte de la o luna la alta cum preturile o ard la buzunar. De fiecare data cand primeste pensia, isi plateste taxele si impozitele. Povesteste ca nu ii mai raman multi bani, de aceea este nevoita sa caute intotdeauna cele mai ieftine alimente. Problema este ca sufera de diabet si ar avea nevoie de o alimentatie sanatoasa, pe care insa nu si-o permite.

Scmpirile se simt nu numai in buzunarele oamenilor, ci se vad si in statistici. In 2013, preturile au crescut pentru cele mai multe alimente. In topul scumpirilor s-au numarat cartofii, al caror pret a crescut anul trecut cu 20 de procente, dar si fasolea cu 15%. Carnea si produsele din carne s-au scumpit cu 2%, la fel si laptele, in timp ce branza costa mai mult cu 3%.

Scumpiri nu au fost insa numai la alimente. Articolele de imbracaminte, incaltaminte s-au scumpit anul trecut cu 2%, in timp ce ingrijirea medicala si un bilet la teatru sau la muzeu a costat mai mult cu 3%. S-au scumpit si cartile, revistele si ziarele, cu cinci procente. Cea mai mare crestere de preturi a fost insa la apa, canal si salubritate, cu 12%.

Si vestile proaste nu se opresc aici. De la 1 aprilie vine un nou val de scumpiri. Carburantii se vor scumpi cu 7 eurocenti pe litru. Gazele se vor scumpi şi ele: cu 2% pentru consumatorii casnici si 4% pentru cei industriali. Preturi mai mari vor fi de la 1 aprilie si la energie electrica si tigari.

 

Mădălina Zăbavă

Ciprian Rusa

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Mai multe stiri

Acest website folosește cookies pentru a imbunătații experiența utilizatorilor. Presupunem că esti de acord, însă poți ai opțiuni Accept Află mai multe