PRIMA PAGINĂ » Stiri » DAMBOVITA » CANICULA AFECTEAZA (SI) ANIMALELE

CANICULA AFECTEAZA (SI) ANIMALELE

de Andrei Oprescu
25 vizualizări

Canicula afecteaza nu numai oamenii, ci si animalele. Tot mai multi targovisteni ajung la spital, dupa ce sunt muscati de caini sau pisici. Medicii atraga atentia ca din cauza caldurii, animalele devin agresive. Cei care au animale trebuie sa le tina la racoare si sa le ofere apa. In ceea ce priveste cainii fara stapan, care se gasesc la orice colt de strada, targovistenii sunt sfatuiti sa ii evite cat de mult pot si sa nu ii irite, pentru ca maidanezii ii pot ataca, in orice moment.

De cand s-a intalat canicula, a crescut si numarul pacientilor care ajung la spital, dupa ce au fost muscati de animale. Medicii atrag atentia ca animalele sufera si ele din cauza caldurii si pot deveni agresive sau pot dezvolta diverse afectiuni. La cabinetele veterinare a crescut numarul persoanelor care vin cu animalele la control.

Proprietarii de animale sunt sfatuiti sa ii tina in locuri racoroase, sa aiba apa proaspata la discretie, iar alimentatia sa fie bine aleasa.

Ce se intampla insa cu animalele fara stapan? In multe cartiere din Targoviste oamenii se plang ca nici nu mai pot dormi noaptea de galagia facuta de maidanezi, in timp ce ziua se tem sa nu fie muscati de caini. Animalele incearca sa se refugieze la umbra, insa apa gasesc mai greu. In acest mod, maidanezii devin agresivi si ii ataca pe trecatori.

ECHIPA: Madalina Zabava / Loredan Bourosu

http://youtu.be/QSImRm3IY7k

 

Mai multe stiri

Acest website folosește cookies pentru a imbunătații experiența utilizatorilor. Presupunem că esti de acord, însă poți ai opțiuni Accept Află mai multe