PRIMA PAGINĂ » Stiri » DAMBOVITA » CĂPȘUNARII, ÎN TOP

CĂPȘUNARII, ÎN TOP

de Andrei Oprescu
17 vizualizări

Au ales drumul strainatatii! In anul 2013 cei mai multi someri damboviteni au optat pentru un loc de munca in domeniul agriculturii, insa peste hotare. Satui sa mai astepte joburi vacante in Romania pentru a-si putea asigura traiul zilnic, acestia au luat cu asalt Agentia pentru Ocuparea Fortei de Munca Dambovita pentru a-si gasi un loc de munca prin reteaua EURES. Din pacate, putini au avut noroc. Doar 14 persoane s-au angajat prin activitatea de mediere EURES, cele mai multe in Spania.

Pentru a scapa de saracie, somerii damboviteni au ales sa lucreze in afara granitelor Romaniei si ca bucatari sau slefuitori. Nu toti au avut insa sansa de a fi angajati. Din peste 500 de persoane in cautarea unui loc de munca consiliate prin activitatea de mediere EURES la Ajofm Dambovita, doar 14 au fost angajate. Dupa Spania, a doua ţară în topul preferinţelor dâmboviţenilor a fost Danemarca, pentru care au fost 39 de solicitări, dar doar o singură persoană angajată. Pe topul preferintelor s-a aflat si Republica Cehă, pentru care au fost 20 de solicitări, pentru şlefuitori, pilitori, din care doar trei invitate la selecţii şi angajate. Au existat cereri şi pentru ţări precum Norvegia, Finlanda şi Germania.

ANGAJĂRI EURES 2013 JUDEȚUL DÂMBOVIȚA

Spania 400 6

Danemarca 39 1

Germania 9 1

Finlanda 14 1

Republica Cehă 20 3

De la an la an insa situatia este din ce in ce mai grava, numarul somerilor crescand alarmant. La sfârşitul anului 2013, se înregistra o rată a şomajului de 8,06 % faţă de 7,46% cât se înregistra la începutul anului şi 7,68% la sfârşitul lunii decembrie 2012.

Reporter:Cătălina Sandu

Imagine:Răducu Rădoi 

 

Mai multe stiri

Acest website folosește cookies pentru a imbunătații experiența utilizatorilor. Presupunem că esti de acord, însă poți ai opțiuni Accept Află mai multe