CARAVANĂ PENTRU MAMELE DIN MEDIUL RURAL

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

Caravana La primul bebe a poposit anul acesta în județul Călărași, într-o comunitate defavorizată dar și cu multe mămici tinere. Destinația nu a fost aleasă întâmplător. Județul este considerat un pol al sărăciei în România, aflat ani la rând în top trei mortalitate infantilă în U.E. Împreună cu șapte medici și cu ajutorul echipei de la Crucea Roșie Călărași au fost identificate cele mai importante motive care duc la acest bilanț. Pentru mămicile din această comunitate, asociatia La primul Bebe a pregatit un film educativ adaptat nevoilor lor si cu sfaturi importante, mamicile au primit astfel consiliere. Totodata, au fost pregatite si pachete cu hainute pentru copilasi pentru iarna, dar și produse de igienă.

Întreaga proiecție mamele nu și-au dezlipit ochii de la ecran spre mulțumirea organizatorilor care au rămas impresionați și ei de poveștile întâlnite. Una dintre ele, a unei mame de 25 de ani însărcinată și cu alți trei copii acasă de 9, 7 și 5 ani. Cele trei fetițe au primit și jucării jocuri și cărți. LaPrimulBebe a creat în cadrul Sistemului Național de Sprijin pentru Mame BebeBunVenit – un Program video cu 26 de ore de informații prin care o gravidă sau o mamă care a născut recent poate afla tot ce are nevoie să știe înainte și după naștere și care poate fi accesat pe bebebunvenit punct ro. Din costul acestui program de 149 lei, adică o parte pleacă spre susținerea financiară a Caravanei.

Comenteaza

comentarii

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

Cele mai citite

Utile

Recomandarile redactiei

Ultimele stiri

LEUL DIN CLIPUL LUI DANI MOCANU A AJUNS LA ZOO

Polițiștii argeșeni au continuat activitățile investigative, în urma cărora a fost identificată locația unde era deținut leul care a apărut în videoclipul manelistului Dani Mocanu. Oamenii legii au descoperit animalul în cadrul unei menajerii de pe raza județului Dâmbovița. Cel care deține spațiul este un executor judecătoresc din localitatea Dragodana.La