PRIMA PAGINĂ » Stiri » DAMBOVITA » Ceartă pe fonduri la Consiliul Județean – VIDEO

Ceartă pe fonduri la Consiliul Județean – VIDEO

de Andrei Oprescu
28 vizualizări

Scandal monstru la Consiliul Județean Dâmbovița. Invitați să aprobe alocarile bugetare pentru cele 89 de localitati ale judetului, pe baza cotelor defalcate din TVA si impozit pe venit, consilierii judeteni si conducerea executiva a judetului au ajuns intr-un punct de tensiune maxima. Au avut nevoie de trei sedinte, intr-un interval de mai putin de 24 de ore, pentru a ajunge la o singura concluzie: deocamdata nu se aloca nimic. In plus, dupa dezbateri furtunoase, o acuzatie de santaj a ajuns deja in atentia Parchetului General Dambovita.

Cu o ordine de zi ce a fost modificata in mai multe randuri consilierii judeteni au avut nevoie de trei sedinte pentru a vota aproape intreaga ordine de zi. Asta dupa ce, in primele doua sedinte majoritatea a refuzat sa aprobe ordinea de zi. De fapt, marul discordiei il constituie alocarile financiare pe care le face CJ catre localitati, cateva dintre acestea determinand consilierii, in functie de apartenenta politica, sa ia atitudine. La o simpla trecere in revista.

Sunt alocarile ce au facut ca in cele din urma proiectul sa fie retras definitiv de pe ordinea de zi. Totusi, pe parcursul celor trei incercari de a se ajunge la un numitor comun, o declaratie a presedintelui Consiliului Judetean, ce a afirmat ca a fost santajat de un consilier judetean pentru ca in schimbul votului sa primeasca favoruri pentru cei pe care ii reprezinta are deja efecte. Din cate se pare Parchetul General dambovita s-a autosesizat si va demara o ancheta in acest caz.

Redactor: Horia Marin

Imagine: Ciprian Rusa

http://youtu.be/XvxDDz99uIs

Mai multe stiri

Acest website folosește cookies pentru a imbunătații experiența utilizatorilor. Presupunem că esti de acord, însă poți ai opțiuni Accept Află mai multe