Casa Nationala de Asigurari de Sanatate vrea sa investeasca din nou sume colosale intr-un program sortit esecului inca de la inceput. CNAS a lansat o licitatie deschisa pentru achizitia de servicii si componente necesare pentru o mai buna functionare a sistemului informatic. Valoarea maxima estimata a contractului este de aproximativ 18,8 milioane de lei. Asta in conditiile in care medicii si pacientii se plang constant de erorile aparute in sistem, erori care blocheaza activitatea medicala si din cauza caruia se formeaza cozi la usile cabinetelor.
Încă de când a fost pus în aplicare sistemul informatic toacă bani şi nervii medicilor şi pacienţilor. La aproape un an de când a început să fie folosit Cardul Electronic de Asigurări de Sănătate, sistemul informatizat continuă să se blocheze. Sătui de neplăcerile create, medicii de familie de exemplu, s-au simţit nevoiţi să investească suplimentar în specialişti care să-I ajute, astfel încât timpul de aşteptare al pacientului să se reducă, iar lor să le fie decontate toate serviciile medicale efectuate.
Pe lângă costurile suplimentare suportate de cadrele medicale, acum Casa Națională de Asigurări de Sănătate a lansat o licitație deschisă pentru achiziția de servicii de Help-desk, mentenanță și suport tehnic aferente componentei aplicative a sistemului informatic, valoarea maximă estimată a contractului fiind de aproximativ 18,8 milioane de lei. Sume importante de bani încă se investesc în acest program, care pare că se află şi acum într-o perioadă de probe. În plus, aproximativ 3600 de dâmboviţeni nu au primit nici până acum cardul electronic, fiind nevoiţi să facă dovada calităţii de asigurat atunci când au nevoie de servicii medicale.
Potrivit CNAS în vederea achiziției va fi încheiat un acord-cadru cu un singur agent economic, a cărui durată va fi de 36 de luni de la data atribuirii contractului. Criteriul de atribuire este prețul cel mai scăzut.
CARDUL DE SĂNĂTATE, MAŞINĂ DE TOCAT BANI
26