PRIMA PAGINĂ » Stiri » DAMBOVITA » CARIERA ÎN ÎNVĂȚĂMÂNT, NEATRACTIVĂ PENTRU TINERI

CARIERA ÎN ÎNVĂȚĂMÂNT, NEATRACTIVĂ PENTRU TINERI

de Andrei Oprescu
62 vizualizări

Puțini tineri aleg să ocupe un loc la catedră. Deși vin cu perspectivă nouă, sunt conectați la noile generații și în pas cu tehnologia și schimbările, tinerii ocolesc sistemul de educație. Astfel, o analiză a platformei edupedu.ro arată că doar 9,6% dintre profesorii din România au vârsta până în 30 de ani. Pe județe, Teleormanul are cei mai puțini dascăli tineri, dintr-un total de 2825 de cadre didactice în funcție, doar 5,09% sunt în intervalul 18-30 de ani. Nici în Argeș nu avem mulți profesori din generația tânără. Doar 6,19% reprezintă aceștia. În Călărași și Dâmbovița, puțin peste 8% din totalul cadrelor didactice sunt profesori cu vârsta până în 30 de ani. Mai mulți regăsim în Prahova și Ilfov. Dintre toate județele, Giurgiu are cei mai mulți profesori tineri-12,9% dintr-un total de 2222 cadre didactice.

DASCĂLI ÎNTRE 18 ȘI 30 DE ANI

Argeș-6,19%

Călărași-8,79%

Dâmbovița-8,79%

Giurgiu-12,91%

Ialomița-8,80%

Ilfov-10,79%

Prahova-9,62%

Teleorman-5,09%

Dacă mulți evită sistemul de educație din cauza salariilor, pentru alții nu problema banilor este cea care îi ține departe de catedră, ci sistemul cu hibe, programele învechite, lipsa de inovație care îi împiedică să își pună în valoare aptitudinile.

Mai multe stiri

Acest website folosește cookies pentru a imbunătații experiența utilizatorilor. Presupunem că esti de acord, însă poți ai opțiuni Accept Află mai multe