PRIMA PAGINĂ » Stiri » DAMBOVITA » CARTOFUL DE LUNGULEȚU, VEDETĂ ÎN MAGAZINE – VIDEO

CARTOFUL DE LUNGULEȚU, VEDETĂ ÎN MAGAZINE – VIDEO

de admin
81 vizualizări

Cartoful si varza de Lunguletu vor deveni vedetele magazinelor. In curand, romanii vor putea cumpara din marile centre comerciale legumele si zarzavaturile de pe meleaguri autohtone, aduse in magazine la cel mult 24 de ore de la recoltare. Cel putin asta prevede un program lansat de Asociatia Cultivatorilor de Legume si Centrul de Comunicare al Fermierilor din Romania, in care sunt angrentai peste 200 de producatori romani din regiunea de sus a Romaniei.
Legumele si zarzavaturile romanesti castiga tot mai mult teren in lupta cu produsele de import. Programul demarat la initiativa legumicultorilor mici si mijlocii din zona de sud a tarii, are scopul de a introduce in galantarele marilor retaileri produse autohtone. Prin “Dor de gust”, caci asa se numeste programul cu pricina, vor fi livrate aproximativ 10.000 de tone de legume si zarzavaturi romanesti din peste 35 de sortimente. Astfe, hipermarketurile si supermarketurile vor fi aprovizionate in fiecare zi cu rosii, castraveti, ardei, ceapa,vinete, salata verde si intreaga serie de zarzavaturi.
Initiat in luna decembrie 2013 de catre un grup de producatori de legume cu sprijinul Centrului de Comunicare al Fermierilor din Romania si Asociatiei Interprofesionale legume-fructe, programul are ca obiectiv comercializarea directa a produselor, crescute in spatii libere sau sere apartinand fermierilor din mai multe bazine legumicole cu traditie cum este si cel de la Lunguletu, Dambovita. Pana aici totul pare sa sune bine, singura problema care ar putea interveni este legata de sincronizarea dintre capacitatea de productie a agricultorilor si cererea centrelor comerciale. Insa cei care se ocupa de acest proiect dau asigurari ca vor pune la dispozitie logistica si vor suporta costurile de transport in asa fel incat livrarea produselor sa se faca in maximum 24 de ore de la momentul recoltarii. Programul s-a conturat pe 3 coordonate importante. Prima a pornit din dorinta de a se rezolva o problema majora a fermierilor din legumicultura legata de comercializarea si valorificarea productiei in marile lanturi de magazine. Cea de-a doua a venit ca un raspuns natural la dorinta consumatorilor romani care solicita produse “de tara”, autohtone. Iar a treiaare scopul de a rezolva si problema marilor retele de retail care isi doreau sa satisfaca aceasta nevoie a consumatorilor romani. Astfel s-a conturat un mecanism de aprovizionare a magazinelor direct de la fermieri.

Ilona Rotaru
Eduard Găiseanu

Mai multe stiri

Acest website folosește cookies pentru a imbunătații experiența utilizatorilor. Presupunem că esti de acord, însă poți ai opțiuni Accept Află mai multe