PRIMA PAGINĂ » Stiri » DAMBOVITA » CASĂ PENTRU FRAȚI – VIDEO

CASĂ PENTRU FRAȚI – VIDEO

de admin
12 vizualizări

Au primit sansa la un nou camin si li se respecta dreptul la o copilarie fericita! In Sotanga, Dambovita, a fost inaugurat un centru pentru copiii aflati in grija statului. 14 micuti, cei mai multi dintre ei frati, sunt gazduiti aici, ingrijiti si educati. Nu au fost uitati insa nici copiii sarmani din comunitate. Ei vin in timpul zilei, primesc hrana si sunt ajutati sa isi faca temele. La inaugurarea centrului de la Sotanga a luat parte ministrul Muncii, Rovana Plumb, care a tinut sa precizeze ca alocatia de hrana din centrele sociale va fi marita.
Acesti micuti au invatat sa zambeasca din nou, la centrul din Sotanga, Dambovita. Copilaria lor nu a fost tot timpul fericita. Au ramas orfani sau au fost salvati de autoritati chiar din familii. Multi au simtit pentru prima data, abia aici, la centru, ce inseamna sa fii ingrijit si iubit. Acum fetele lor sunt luminoase, pentru ca in sfarsit au parte de o copilarie fericita, asa cum merita orice micut.
Toti copiii de la centru sunt talentati. Catalin, de exemplu (vezi clip 0008.MTS, tine flori in mana) este foarte bun la matematica. Altii stiu sa recite poezii, asa cum i-au aratat chiar ministrului Muncii, Rovana Plumb, care a venit sa ii viziteze, cu ocazia inaugurarii centrului.
Centrul de la Sotanga vine in sprijinul a 26 de copii. 12 dintre ei sunt din familii defavorizate si vin aici in fiecare zi sa isi faca temele si sa primeasca masa de pranz. Alti 14 copii se aflau insa in grija statului, iar centrul a devenit singurul loc caruia ii pot spune casa. Important este ca de regula aici sunt gazduiti si ingrijiti frati, evitand astfel separarea lor.
Acest centru a fost posibil printr-un parteneriat intre autoritati si o asociatie din Dambovita, care de la infiintare pana acum a sprijinit 120 de familii defavorizate, asigurand supravegherea, ingrijirea si educatia unui numar de 185 de copii, incepand de la doi pana la 12 ani. ARED mai are un centru de zi si in Targoviste care s-a dovedit un adevarat succes.
Cu ocazia inaugurarii centrului de la Sotanga, Rovana Plumb a spus ca alocatia de hrana din centrele sociale este mica, de aceea Ministerul Muncii vrea sa o mareasca, astfel incat copiii sa poata beneficia de o alimentatie sanatoasa.
In judetul Dambovita, aproape 1300 de copii se afla in sistemul de protectie sociala.

Mădălina Zăbavă
Ciprian Rusa

Mai multe stiri

Acest website folosește cookies pentru a imbunătații experiența utilizatorilor. Presupunem că esti de acord, însă poți ai opțiuni Accept Află mai multe