PRIMA PAGINĂ » Stiri » DAMBOVITA » CASELE DE AMANET, ÎN ASCENSIUNE – VIDEO

CASELE DE AMANET, ÎN ASCENSIUNE – VIDEO

de admin
8 vizualizări

Problemele economice sunt pentru unii muma, pentru altii ciuma. Patronii de case de amanet au ajuns sa fie printre cei mai invidiati oameni de afaceri. Asta pentru ca, societatile detinute de ei au cifre de afaceri si profituri foarte consistente. Din lipsa banilor, oamenii au ajuns in stadiul de a-si amanita chiar si bijuteriile cu valoare sentimentala. In judetul Dambovita sunt zeci de societati a caror activitate principala este constituita de intermedierile financiare, cele mai multe in municipiul Targoviste.
Pentru ca nu mai pot face fata cheltuielilor, romanii aleg sa renunte la obiecte valoroase chiar si din punct de vedere sentimental, cum sunt verighetele, inelele de logodna, dar si alte bijuterii. Din nefericire foarte putini dintre ei mai reusesc sa le recupereze. Bijutierii spun ca in medie 40% dintre cei care isi amaneteaza obiectele nu le mai pot lua inapoi. Si asta pentru ca multi depasesc perioada contractelor incheiate cu casele de amanet sau nu pot face fata comisioanelor aplicate, dar si penalitatilor.
Sunt si persoane care se tem sa isi amaneteze bijuteriile chiar daca de multe ori ajung in pragul disperarii din cauza problemelor financiare. Oamenii spun ca nu au incredere in casele de amanet si le este frica de faptul ca nu isi vor mai putea recupera obiectele dragi.
Aceasta targovisteanca spune ca mai bine rabda putin pana reuseste sa iasa din impasul financiar decat sa is idea bijuteriile.

Reporter: Căătlina Sandu
Imagine: Răducu Rădoi

Mai multe stiri

Acest website folosește cookies pentru a imbunătații experiența utilizatorilor. Presupunem că esti de acord, însă poți ai opțiuni Accept Află mai multe