PRIMA PAGINĂ » Stiri » DAMBOVITA » CU MIOARELE LA PROTEST – VIDEO

CU MIOARELE LA PROTEST – VIDEO

de admin
8 vizualizări

Protest inedit cu scandal la primaria din Valea Doftanei, in Prahova. Nemultimiti de rezultatul licitatiilor ciobanii si-au adus oile in fata primariei sa ii ceara socoteala edilului. Oamenii il acuza ca ar fi intervenit pentru concesionarea locurilor de pasunat, favorizandu-si rudele care au obtinut pasiunile la cele mai mici preturi, in timp ce ei trebuie sa plateasca sume mult mia mari. Speriat, primarul nu a vrut sa stea de vorba cu ciobanii, in schimb a trimis politistii sa ii amendeze pentru ca au blocat drumul cu animalele.
Marii crescatori de animale din Valea Doftanei au luat foc dupa ce primarul ar fi trucat licitatia de atribuire a loturilor pentru pasunat. Edilul comunei ar fi concensionat tatalui, fratelui dar ai altor rude, parcele la pret mai mic.In semn de protest, ciobanii au blocat sediul primariei si soseaua principala din localitate cu 500 de mioare.
Primarul a trimis imediat un politist local ca sa ii convinga pe oameni sa plece. Iar cand acesta a fost depasit de situatie, a chemat in ajutor pe cei de la postul de politie.
Ciobanii acuza ca primarul si-a pus rudele sa participe la licitatie si sa ridice artificial pretul. Asa ca in unele zone, un hectar de pasune costa si 2.600 de lei. asta in timp ce rudele platesc … 80 de lei pe hectar.  
Primarul nu a vrut sa dea ochii cu oamenii. A declarat ca licitatia nu este finalizata si ca nu are nicio implicare pentru ca nici macar nu a facut parte din comisie.
Edilul e contrazis chiar de tatal sau care a recunoscut ca a castigat cu bani putini zeci de hectare de pasune pentru cele 220 de oi pe care le are. Dar chiar si asa, omul spune ca va avea mult de platit si ca si ceilalti crescatori de animale, care au mai multe mioare, au dreptatea lor.  
Protestul ciobanilor a ajuns pana la urechile Prefecturii Prahova care a trimis astazi corpul de control sa verifice daca licitatia a fost legala. In urma celor 500 de mioare care au blocat drumul au ramas in continuare nemultumirile oamenilor, viitoare amenzi de la politie si … multa mizerie in fata primariei.

Mihai Eremia
Eugen Bănescu

Mai multe stiri

Acest website folosește cookies pentru a imbunătații experiența utilizatorilor. Presupunem că esti de acord, însă poți ai opțiuni Accept Află mai multe