PRIMA PAGINĂ » Stiri » Ilfov » CAZ REVOLTĂTĂR ÎNTR-O COMUNĂ DIN ILFOV! O ELEVĂ DE 13 ANI, UMILITĂ PENTRU CĂ AR FI TRÂNTIT UŞA MICROBUZULUI ŞCOLAR

CAZ REVOLTĂTĂR ÎNTR-O COMUNĂ DIN ILFOV! O ELEVĂ DE 13 ANI, UMILITĂ PENTRU CĂ AR FI TRÂNTIT UŞA MICROBUZULUI ŞCOLAR

de Andrei Oprescu
13 vizualizări

Incidentul s-a petrecut în localitatea ilfoveană Petrăchioaia şi a ieşti la iveală, după ce profesoara fetiţei a postat un mesaj pe Facebook, în apărarea micuţei.

“O fetiță din clasa mea nu mai are voie să se urce în microbuzul școlar, începând de astăzi. I-a interzis primarul. Atenție, o fetiță de 13 ani, din clasa a VII-a, vine la școală singură când toți ceilalți copii urcă în microbuze. Situația e cel puțin revoltătoare.
Joi, la urcarea în microbuzul școlar, fata a trântit ușa la închidere, iar șoferul primăriei a decis că cea mai bună lecție pe care i-o poate da e să-i arunce injurii rasiale ca „cioară”, „țigancă jegoasă” și să o dea jos. Familia, pe bună dreptate, a apelat la ajutorul 112 pentru a se apăra de un evident abuz. Reacția părinților a supărat mult și, în loc să-și asume responsabilitatea pentru situația generată de angajatul său, primarul comunei, Mihai Dobre, a hotărât că fetița nu mai are voie să se urce în microbuzul școlar, plătit din bani publici. Pentru că nu acceptă când un părinte își apără drepturile. În ultimele zile, primăria a început o campanie de bullying agresiv împotriva micuței, care e acuzată în fața părinților și a școlii că prin gestul ei a distrus microbuzul. O fetiță de 13 ani a rupt ușa microbuzului!
Dumnezeule! Vă dați seama ce e în sufletul ei acum, când toți colegii și părinții o privesc cu suspiciune, totul pentru că a fost umilită de un șofer rasist, când primarul amenință că va sista traseul tuturor microbuzelor din cauza acestui incident?
Când copiii din comunități dezavantajate abandonează școala, când devin victime ale accidentelor și ale rețelelor de trafic, nu e doar fatalitatea. Există niște oameni, bine plătiți de stat, care sunt vinovați, o vină difuză, acte de discriminare și umilință, neglijență, toate se adună.
Nu putem fi nepăsători la umilințele copiilor noștri!” a scris pe Facebook profesoara.
Până acum , primarul comunei nu a putut fi contactat pentru a-ţi spune punctul de vedere în acest caz.

Comenteaza

comentarii

Mai multe stiri

Acest website folosește cookies pentru a imbunătații experiența utilizatorilor. Presupunem că esti de acord, însă poți ai opțiuni Accept Află mai multe