PRIMA PAGINĂ » Stiri » DAMBOVITA » CENTRUL DE ZI DIN ANINOASA, ȘANSA COPIILOR

CENTRUL DE ZI DIN ANINOASA, ȘANSA COPIILOR

de Andrei Oprescu
23 vizualizări

Problema abandonului școlar a fost luată serios în calcul de autoritățile din Aninoasa. Pentru a reduce efectele acestui fenomen, primăria a realizat în urmă cu câțiva ani un centru de zi cu fonduri europene și bani de la bugetul local. Copiii vin aici în fiecare zi, primesc o masă caldă și își fac temele supravegheați de un cadru didactic. Apoi, iau parte la activități extrașcolare. Proiectul a vizat inițial doar cazurile sociale din comună, însă pe parcurs tot mai mulți copii care au avut nevoie de sprijin au fost primiți aici.

Pe copiii de la Centrul de Zi Aninoasa i-au găsit în sărbătoare. Este ziua unei colege pe care o serbează împreună. Sunt 22 de copii care frecventează centrul în această perioadă, de diferite vârste, de la clase diferite. Vin aici după cursurile de la școală și sunt supravegheați, îndrumați și primesc și o masă caldă. Pentru Eliza este al treilea an de când vine la centru și spune că a ajutat-o foarte mult.

Copiii primesc sprijinul unui cadru didactic. Efectuarea temelor este individuală, dar verificată, iar acolo unde au lacune, primesc și ajutor.

Proiectul a debutat în anul 2013 și de cinci ani își deschide an de an porțile pentru copiii din comună. Proiectul a fost realizat din fonduri europene și bani de la bugetul local, este susținut în prezent exclusiv din fonduri locale, fără alte parteneriate.

Copiii care vin la centru au posibilitatea să utilizeze și calculatorul și sunt îndrumați în acest sens pentru dezvoltarea competențelor digitale.

 

 

Comenteaza

comentarii

Mai multe stiri

Acest website folosește cookies pentru a imbunătații experiența utilizatorilor. Presupunem că esti de acord, însă poți ai opțiuni Accept Află mai multe