PRIMA PAGINĂ » Stiri » DAMBOVITA » STAU ŞI PRIVESC CUM LE FAC ALŢII CURĂŢENIE

STAU ŞI PRIVESC CUM LE FAC ALŢII CURĂŢENIE

de Andrei Oprescu
13 vizualizări

CARTIERUL TEIŞ, DÂMBOVIŢA

Directia de Asistenţă Socială, Direcţia de Salubritate şi Direcţia de Sănătate Publică au făcut front comun şi au demarat o acţiune de ecologizare în cartierul Teiş! Cu utilaje, cu măturători şi înarmaţi cu produse de curăţenie, autorităţile au curăţat întreaga zonă, chiar şi curţile cetăţenilor de etnie romă. Cu sprijinul Crucii Roşii le-au dus şi produse de igienă personală, dar şi haine curate. Curăţenia de primăvară s-a desfăşurat sub atenta privire a localnicilor, care stăteau cu mâinile în san şi se uitau cum alţii strâng în urma lor.

Munţi de gunoaie au scos muncitorii din Cartierul Teiş, unde locuieşte comunitatea de etnie romă. Toate pet-urile, resturile menajere, haine rupte şi murdare, laolaltă cu gunoiul de la caii din gospodării, sunt aruncate peste tot, prin curţi, dar şi pe potecile de acces dintre gospodării. Pe scurt, aceşti oameni trăiesc cu gunoiul sub nas. La vederea autorităţilor şi a muncitorilor, mulţi dintre ei s-au făcut nevăzuţi.

Alţii nu s-au ascuns, ba chiar au observat cu atenţie dacă muncitorii fac treabă bună. Mai mult decât atât, au cerut chiar să meargă şi la casele lor pentru a-i scăpa de microbi.

Reprezentanţii DAS spun că romii răspund pozitiv la astfel de acţiuni şi au fost convinşi să îşi ducă şi copiii la şcoală. Tocmai de aceea, autorităţile încearcă educarea acestor oameni pentru a respecta măcar regulile de bază pentru igiena personală.

Rămâne de văzut cât va dura curăţenia făcută de muncitori în zonă.

 

Comenteaza

comentarii

Mai multe stiri

Acest website folosește cookies pentru a imbunătații experiența utilizatorilor. Presupunem că esti de acord, însă poți ai opțiuni Accept Află mai multe