PRIMA PAGINĂ » Stiri » DAMBOVITA » CER PENSII MAI MARI! – VIDEO

CER PENSII MAI MARI! – VIDEO

de admin
28 vizualizări

Mii de pensionari din Dambovita fac coada la Casa de Pensii, cu speranta ca vor primi un leu in plus. Oamenii se plang ca pensiile nu le ajung pentru a duce un trai decent si ii asalteaza pe functionari cu cereri de recalculare. Numai in acest an, 2200 de pensionari din Dambovita au depus o cerere, sperand ca vor obtine o pensie mai mare. Din pacate, cei mai multi dintre ei doar isi incearca norocul si sunt nevoiti si sa astepte mult timp pentru un raspuns. Angajatii de la Casa de Pensii sunt depasiti de numarul mare de cereri de recalculare.
Acest batran din Dambovita s-a pensionat in anul 2009. Acum a venit din nou la Casa de Pensii, pentru ca spune el, pensia pe care o are, de 7450 de lei nu ii ajunge decat sa supravietuiasca. A depus o cerere de recalculare, cu speranta ca va primi un ban in plus.
Si nu este un caz singular. Angajatii de la Casa de Pensii Dambovita sunt asaltati de astfel de cereri. Numai in primele trei luni ale acestui an, s-a primit 2200 de cereri de recalculare, schimbare de grad sau transformare a pensiei la limita de varsta.
Multi pensionari nu primesc din pacate banii in plus la care viseaza, dar la care nu au dreptul prin lege. Iar raspunsul de multe ori se lasa asteptat. Numarul functionarilor este redus, un singur angajat trebuind sa se ocupe de 500 de cereri pe luna. Adaugand si schimbarile legislative din acest an, s-a ajuns sa nu fie respectat termenul de solutionare al cererilor, de 45 de zile.
Unii pensionari cer recalcularea direct la instanta de judecata. Peste 100 de sentinte civile au fost puse in executare de functionarii institutiei.

Mădălina Zăbavă
Radu Constantinescu, Ciprian Rusa

Mai multe stiri

Acest website folosește cookies pentru a imbunătații experiența utilizatorilor. Presupunem că esti de acord, însă poți ai opțiuni Accept Află mai multe