PRIMA PAGINĂ » Stiri » DAMBOVITA » CERCETAREA AGRICOLĂ, ÎN FALIMENT

CERCETAREA AGRICOLĂ, ÎN FALIMENT

de Mditv
3 vizualizări

In Romania, desi exista un potential crescut de dezvoltare a agriculturii datorita pamantului roditor, din pacate in ultimii ani nu s-a mai investit in cercetarea agricola. Majoritatea fermierilor sunt dependenti de multinationalele care au acaparat piata de seminte iar investitiile in cercetarea agricola romaneasca sunt ca si inexistente.

Federaţia Naţională a Sindicatelor din Agricultură, Alimentaţie , Tutun, Domenii şi Servicii Conexe Agrostar, prin factorii săi de conducere, atrage atenţia asupra pericolului iminent ce poate duce la intrarea în faliment a cercetării agricole în România.

Marea amjoritate a seminţelor folosite de fermierii români în ultimii ani sunt provenite din import. Nici situaţia lucrătorilor din cadrul staţiunilor de cercetare nu este una roz, având în vedere faptul că mulţi dintre aceştia realizează un venit net lunar de maxim 800 de lei. Guvernul ar trebui să pună de urgenţă în practică un program de reorganizare şi de finanţare corespunzătoare a sistemului de cercetare agricolă, inclusiv pentru creşterea salariilor cercetătorilor, pentru eficientizarea activităţii de cercetare aagricolă, care să conducă la producerea de seminţe din soiuri de mare productivitate de care să beneficieze toţi agricultorii din România.

Mai multe stiri

Acest website folosește cookies pentru a imbunătații experiența utilizatorilor. Presupunem că esti de acord, însă poți ai opțiuni Accept Află mai multe