PRIMA PAGINĂ » Stiri » DAMBOVITA » CERCETAȚI PENTRU ABUZ ÎN SERVICIU – VIDEO

CERCETAȚI PENTRU ABUZ ÎN SERVICIU – VIDEO

de Andrei Oprescu
6 vizualizări

43 de primari, fostul președinte al CJ Argeș și un deputat, cercetați de DNA

DNA a inceput urmarirea penala fata de fostul presedinte al Consiliului Judetean Arges, Constantin Nicolescu, fata de deputatul Mircea Gheorghe Draghici si 43 de primari din Arges. Acestia sunt cercetati pentru folosirea influenței sau autorității funcției de conducere în scopul obținerii pentru sine sau pentru altul a unei sume de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite, în formă continuată.

Potrivit rechizitoriului intocmit de procurorii Directiei Nationale Anticoruptie, Constantin Nicolescu, in calitate de în calitate de președinte al Consiliului județean Argeș și totodată de președinte al organizației județene a unei formațiuni politice, și-a folosit influența și autoritatea conferite de funcțiile publice și politice deținute, în scopul ajutării efective a unui magistrat de a ocupa o funcție de conducere într-o instanță, pe alte criterii decât cele ale competenței profesionale, cu ocazia concursului aprobat și organizat în acest sens de către Consiliul Superior al Magistraturii, prin intermediul Institutului Național al Magistraturii, în perioada 10 aprilie – 30 iunie 2009.

Totodata ca urmare a influenței și a autorității exercitate de către Constantin Nicolescu, atât în calitate de președinte al Consiliului Județean Argeș, cât și de președinte al organizației județene a unei formațiuni politice asupra unor primari, în marea lor majoritate fiind membrii respectivei formațiuni politice), SC EUROPEAN PROJECT CONSULTING SRL București a încheiat contracte de prestări servicii, având ca obiect consultanță, elaborare strategie locală și elaborare cereri de finanțare – implementare proiect, cu un număr de 46 consilii locale ale unor orașe și comune din județul Argeș, Școala Specială Valea Mare, Agenția de Implementare a Proiectelor de Dezvoltare a județului Argeș (instituție subordonată Consiliului Județean Argeș) și chiar cu Consiliul Județean Argeș.

Din actele de urmărire penală aflate la dosarul cauzei rezultă indicii rezonabile că marea majoritate a contractelor de prestări servicii au fost încheiate fără justificare, în condițiile în care comunitățile respective, în multe cazuri, nu au obținut niciun folos. Valoarea totală a celor 105 contractelor de prestări servicii încheiate între SC EUROPEAN PROJECT CONSULTING SRL București cu instituțiile publice și unitățile administrativ teritoriale anterior menționate, în perioada 2007-2010 este de cca. 3.786.804,5 lei, din care au fost efectuate plăți în sumă totală de cca. 3.140.687,5 lei.

In acest dosar sunt cercetati in afara de fostul presedinte al Consiliului Judetean Arges si deputatul Mircea Gheorghe Draghici si 43 de primari din Arges.

 

Valentin Popescu

 

 

 

Mai multe stiri

Acest website folosește cookies pentru a imbunătații experiența utilizatorilor. Presupunem că esti de acord, însă poți ai opțiuni Accept Află mai multe