PRIMA PAGINĂ » Stiri » DAMBOVITA » SECRETAT DE STAT ACUZAT DE PLAGIAT – VIDEO

SECRETAT DE STAT ACUZAT DE PLAGIAT – VIDEO

de Andrei Oprescu
39 vizualizări

Damboviteanul Cristian Petcu, secretar de Stat din Ministerul Culturii , este acuzat de plagiat! Demnitarul ar fi obtinut doua titluri de doctor in istorie si teologie folosindu-se de doua teze care ar contine acelasi text. Publicatia Romania Libera sustine ca Petcu ar fi preluat si fragmente din autori deja publicati, fara a-i cita, lasand impresia ca formularile ii apartin. In plus, in teza de doctorat in teologie, Petcu face trimiteri la bucati din teza sa in istorie, care apartin, de fapt, altor autori.

Cristian Petcu a obtinut titlul de doctor in istorie in 2009, cu o teza intitulata „Guvernarea Miron Cristea”, pe care a sustinut-o la Universitatea Valahia din Targoviste. In 2010, a devenit doctor in teologie, la Craiova, cu o teza cu subiect similar primei, „Organizarea Bisericii Ortodoxe Romane in perioada interbelica (1918-1940) si bazele ei canonice”. Jurnalistii de la Romania Libera sustin ca cel putin 35 de pagini, absolut identice, au fost folosite in ambele lucrari. Cristian Petcu citeaza in teza in teologie fragmente din lucrare sa in istorie. Demnitarul ar fi preluat fraze, paragrafe si chiar pagini intregi, fara sa schimbe nimic si fara sa foloseasca ghilimelele, din alte surse pe care le mentioneaza doar in notele de subsol. Cristian Petcu a fost numit secretar de stat in Ministerul Culturii in 2013 si provine de la PNL Dambovita. Anterior, a detinut functia de director general al Institutului National al Patrimoniului. Cristian Petcu este lector universitar titular la Facultatea de Teologie Ortodoxa din Targoviste si conferentiar asociat la Facultatea de Teologie Ortodoxa din Craiova. Demnitarul nu a putut fi contactat pentru a da detalii despre acest subiect.

 

Mihai Eremia

 

 

Mai multe stiri

Acest website folosește cookies pentru a imbunătații experiența utilizatorilor. Presupunem că esti de acord, însă poți ai opțiuni Accept Află mai multe