PRIMA PAGINĂ » Stiri » DAMBOVITA » Cine are dreptate? – VIDEO

Cine are dreptate? – VIDEO

de admin
2 vizualizări

Hotararea prin care este mandatat reprezentantul in AGA ,la Compania de Apa, din partea CL Municipal Targoviste, cu sarcina de a dizolva Consiliul de Adminstatie a fost atacata dur, de catre presedintele CJ Dambovita. Acesta a acuzat ca aceasta hotarare este pur si simplu ilegala si solicita atacarea acesteia de catre Prefectura fie chiar anularea ei, de catre consilierii targovisteni. Numai ca argumentele sunt cel putin discutabile.
Asadar, este contestat caracterul de forta majora si de maxima urgenta pentru o situatie de-a dreptul exploziva. Asta pentru ca, mii de locuitori ai judetului Dambovita au fost pusi in pericol, cateva sute ajungand chiar pe paturile spitalelor. Asadar, negarea situatiei de maxima urgenta reprezinta un argument ce nu prea sta in picioare, mai ales ca gestul Consiliului Local Targoviste este singurul, pe calea remedierii situatiei, si la trei saptamani distanta de producerea evenimentelor de la Aninoasa.
Precum in cazul exceptional de la Aninoasa o hotarare cu totul exceptionala, dizolvarea CA , pentru o situatie exceptionala, ce in mod cert nu putea fi anticipata. Asadar un argument ce tine mai degraba de semnatica si de interpretarea legii. In mod cert nu o incalcare flagranta a acesteia.
Asadar CL poate adopta procedura de vot deschis, cea ce s-a intamplat si in cazul de la Targoviste, acest lucru nereprezentand o noutate, procedura fiind adopatata si cu alte ocazii, din motive de expeditivitate.In alta ordine de idei, in cazul in care hotararea din 28 martie, a consiliului local Targoviste va fi anulata, singurele efecte vor ramane cele legate de demisii. Asta pentru ca trei membri in CA de la Companie respectiv reprezentantii PDL si PNL vor ramane demisi, in CA ramanand doar reprezentantii PSD si PC carora li se vor alatura alti trei numiti interimar dar nu ca reprezentanti ai partidelor asa cum se facuse initial pe baza algoritmului politic din CL Targoviste deci practic PDL si PNL vor ramane fara reprezentanti.

Mai multe stiri

Acest website folosește cookies pentru a imbunătații experiența utilizatorilor. Presupunem că esti de acord, însă poți ai opțiuni Accept Află mai multe