În piețele și magazinele de legume și fructe de la noi din țară au apărut, timid, primele cireșe de mai. Pe cât sunt de aspectuoase și gustoase, pe atât sunt ocolite de clienți care nu-și permit să scoată din buzunar între 50 și 70 de lei pentru un kilogram. Oamenii își pun pofta-n cui de cele mai multe ori. Comercianţii spun că sunt conştienţi de faptul că practică nişte preţuri mari, dar îşi justifică costul prin faptul că cireşele sunt perisabile şi riscă să se strice şi să nu facă niciun profit. Unii clienți cer câteva sute de grame, doar cât să guste din fructele apetisante.Deși suntem la jumătatea lunii mai cireșele nu sunt românești ci importate din Grecia. Oamenii vin, se uită și pleacă mai departe dezamăgiți. In timp ce unii sunt chiar revoltați de costul exagerat, alții sunt de părere că, pentru perioada in care ne aflăm ar fi unul corect. Cei mai mulți așteaptă producția românescă în speranța că vor fi mult mai ieftine cireșele autohtone. Alături de cireșe, pe tarabe stau și căpșunile. Acestea sunt mai accesibile. Cele aduse din Grecia se vând cu 12 lei/ kilogramul.
CIREȘE LA PREȚ DE LUX
262
articolul precedent