PRIMA PAGINĂ » Stiri » DAMBOVITA » CIREŞELE ROMÂNEŞTI, LA PREŢ DE NIMIC

CIREŞELE ROMÂNEŞTI, LA PREŢ DE NIMIC

de Andrei Oprescu
312 vizualizări

S-au copt cireșele și pe Valea Dâmboviței, in cel mai mare bazin pomicol din țară! Problema este că producătorii nu au unde să-și vândă marfa și sunt hotărâți la lase fructele in pomi. Spun că sunt obligați să le dea la en-gros cu 2-3 lei/kg, cam cat ii costa culesul.
Marius Oncescu are aproape 300 de cireşi, pe 3 hectare, iar anul acesta estimează că va culege de aici 20 de tone de cireşe. Problema este că cireşele româneşti, care se coc mai târziu, când oamenii sunt deja sătui de cireşe din Polonia, foarte scumpe în pieţe, nu mai au loc pe tarabe. Producătorii le vând la preţuri de nimic. Mai exact un kilogram de cireşe la en-gros costă cât trebuie să plătească producătorul pentru un kilogram la cules.
Producătorii de pe Valea Dâmboviţei vând cireşele într-o piaţă improvizată din Gemenea, dar îşi încearcă norocul şi în pieţele din Bucureşti, atunci când pot lipsi câteva ore de la cules.
Nici la piaţă nu pot merge cu cireşele pentru că nu mai are cine să le culeagă. O zi la piaţă înseamna o zi pierdută la cules.
Autorităţile spun că asocierea producătorilor este soluţia pentru ca marfa românească să ajungă şi în pieţe şi în supermarket-uri, la preţuri bune.

Mai multe stiri

Acest website folosește cookies pentru a imbunătații experiența utilizatorilor. Presupunem că esti de acord, însă poți ai opțiuni Accept Află mai multe