PRIMA PAGINĂ » Stiri » DAMBOVITA » COD GALBEN DE FURTUNI

COD GALBEN DE FURTUNI

de Andrei Oprescu
4 vizualizări

După câteva zile cu temperaturi de vară, vremea schimbă din nou foaia. Va fi cod galben de furtuni, valabil din această seară, de la ora 22:00, până miercuri la aceeași oră. Este o atenționare care vizează mai multe județe din sudul țării.

Județele Dâmbovița, Argeș, Prahova, Teleorman, Giurgiu, Ilfov din regiunea Sud-Muntenia dar și alte zone din Oltenia și o parte din Transilvania sunt vizate de codul galben de furtuni.

În intervalul 19 aprilie, ora 22 – 20 aprilie, ora 22, în regiunile sudice, precum şi în zona Carpaţilor Meridionali şi de Curbură, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată. În Oltenia, mare parte din Muntenia şi sudul Transilvaniei vor fi ploi, mai ales averse, ce vor avea şi caracter torenţial, însoţite de descărcări electrice, intensificări ale vântului şi izolat de grindină. Cantităţile de apă vor depăşi local 25 l/mp şi izolat 40…50 l/mp. Viteza vântului va depăşi 60…65 km/h, mai ales în Oltenia, iar la munte va sufla tare, cu peste 70…80 km/h.

Procesul de răcire va continua şi pe parcursul zilei de miercuri, 20 aprilie, vremea devenind răcoroasă pentru această dată. În dimineţile zilelor de joi 21 aprilie şi vineri 22 aprilie, se va produce brumă local în depresiunile intracarpatice şi Subcarpaţii Getici şi izolat în restul ţării.

Mai multe stiri

Acest website folosește cookies pentru a imbunătații experiența utilizatorilor. Presupunem că esti de acord, însă poți ai opțiuni Accept Află mai multe