PRIMA PAGINĂ » Stiri » DAMBOVITA » ÎNTOARCEREA LA NATURĂ

ÎNTOARCEREA LA NATURĂ

de Andrei Oprescu
9 vizualizări

Automedicatia este obsesia care ii imbolnaveste pe romani si de care generatii, dupa generatii parca nu reusesc sa mai scape. Desi sunt constienti ca tratamentele facute dupa ureche prezinta foarte multe riscuri, numerosi parinti continua sa trateze banalele raceli ale copiilor cu antibiotice. Statisticile spun că 87% dintre adulti folosesc automedicatia, ceea ce face sa creasca rezistenta la antibiotice, iar ca ultima solutie pacientii se intorc la natura. La ierburi si produse naturiste care sa le ajute organismul sa lupte cu boala sau sa se adapteze mai usor la variatiile de temperatura.

De nenumărate ori medicii atrag atenţia pacienţilor să nu mai trateze cu antibiotice orice tuse, nas înfundat sau să insiste cu medicamente pentru orice durere de cap, făra ca măcar să treacă pe la cabinet. Cu toate acestea însă, practica veche, transmisă de la părinţi la copii se menţine vie. În plus, în perioada de trecere de la un anotimp la altul şi în aceste luni, când variaţiile de temperatură dau mari bătăi de cap organismului, care oricum a ieşit slăbit din iarnă, este nevoie să fie ajutat cu suplimente naturale.

Pentru a rezista schimbărilor climatice apărute de la o zi la alta şi pentru a face faţă efortului fizic şi intelectual, specialiştii insistă pe menţinerea unui echilibru. Alimentaţia să fie cât mai sănătoasă, orele de masă să fie respectate pe cât posibil, iar acest comportament să fie permanent.

Pe lângă consumul de polen, miere sau lăptişor de matcă, produse cunoscute pentru beneficiile lor, în perioada de primăvară, în vremea variaţiilor de temperatur, potrivit specialiştilor este nevoie să fie ajutat organismul cu alimente bogate în vitamine.

CORINA ENACHE

CIPRIAN RUSA

Mai multe stiri

Acest website folosește cookies pentru a imbunătații experiența utilizatorilor. Presupunem că esti de acord, însă poți ai opțiuni Accept Află mai multe