COD PORTOCALIU DE VÂNT. RAFALE DE 140 KM/H

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis mai multe avertizări cod galben şi portocaliu, valabile până astăzi la ora 21.00. Codul galben de intensificări ale vântului vizează Oltenia, vestul Munteniei și nordul și centrul Moldovei. Local și temporar vântul va avea intensificări, cu viteze la rafală cuprinse, în general, între 55 și 65 km/h, mai ridicate în nordul Moldovei, unde se vor înregistra peste 70 km/h.

 În zona montană înaltă a Carpaților Meridionali și de Curbură este valabil un cod portocaliu şi vor fi intensificări puternice ale vântului, cu viteze la rafală de 120…140 km/h, temporar va ninge slab, iar ninsoarea va fi viscolită.

 În cea mai mare parte a țării temporar vor fi intensificări ale vântului, cu viteze la rafală în general de peste 45…55 km/h. La munte rafalele vor depăși 60…70 km/h și se vor semnala precipitații mixte.
       Local și temporar în nord, centru, est și sud-est va ploua moderat cantitativ și vor fi perioade cu manifestări de instabilitate atmosferică (averse ce pot avea și caracter torențial și descărcări electrice). În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 15…25 l/mp și punctiform 30 l/mp.

Comenteaza

comentarii

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

Recomandarile redactiei

Ultimele stiri