PRIMA PAGINĂ » Stiri » DAMBOVITA » COD ROȘU DE GUNOAIE!

COD ROȘU DE GUNOAIE!

de Mditv
4 vizualizări

Campania MDI TV, “Cod roşu de gunoaie!”, scoate la iveală şi gunoiul de sub nasul cetăţenilor delăsători. În municipiul Moreni, câteva familii trăiesc într-un obiectiv abandonat, care se poate prăbuşi în rice moment. În loc să se bucure că nu stau sub cerul liber, aceştia preferă să trăiască printre propriile lor gunoaie. Mai mult decât atât, tot ei se plâng de faptul că trăiesc printre şobolani.

Deşi este greu de crezut, în aceasta clădire abandonată trăiesc oameni şi nu puţini. Zeci de copii calcă zilnic pe gunoaiele aruncate de semenii lor, de cei care ar trebui să le ofere un exemplu. Peisajul suburban a fost surprins la intrare în municipiul Moreni, pe strada Codrului.

Şobolani mari cât pisicile, care trag la mizeria oamenilor. Locatarii obiectivului se vaită că nu îi ajută nimeni, însă nici măcar ei nu se ajută în vederea unui trai mai bun. Chiar dacă sunt amărâţi, ar putea să trăiască decent şi în curăţenie. Ei preferă să arunce gunoiul în puţinele camere rămase nelocuite, probabil din comoditate. Scuza este că nu au pubelă pentru gunoiul menajer.

Autorităţile spun că zona se curăţă frecvent, însă nepăsarea oamenilor generează aceeaşi problemă mereu.

Situaţia nu este una singulară în judeţul Dâmboviţa, iar autorităţile ar trebui să-şi ridice câteva semne de întrebare. Poate că nişte sanţiuni pe măsură ar putea stopa mizeria care acoperă meleagurile dâmboviţene. Pentru a curăţa judeţul trebuie “curăţată” mai întâi cauza, reprezentată de localnicii nepăsători, cărora pare că le place să trăiască în condiţii primitive. Partea proastă este că sunt afectaţi şi cei din jur, întrucât în situaţia în care se află, clădirea abandonată de pe strada Codrului, care găzduieşte zeci de suflete, este un adevărat focar de infecţie şi un cuib primitor pentru şobolani.

Mai multe stiri

Acest website folosește cookies pentru a imbunătații experiența utilizatorilor. Presupunem că esti de acord, însă poți ai opțiuni Accept Află mai multe