PRIMA PAGINĂ » Stiri » DAMBOVITA » ȘOMAJUL E ÎN FLOARE

ȘOMAJUL E ÎN FLOARE

de Mditv
7 vizualizări

Din păcate județul Dâmbovița are deficiențe la capitolul angajărilor, șomajul fiind numeros în rândul locuitorilor județului. Fie că șomerii găsesc diverse motive pentru a nu se angaja sau angajatorii au cerințe prea stricte pentru ocuparea locurilor vacante, numărul șomerilor rămâne crescut la nivelul județului, acesta fiind principala problemă a familiilor dâmbovițene.În ultimele luni ale anului 2016 a fost înregistrat un număr mare de șomeri în județul Dâmbovița, din totalul de 12809 șomeri înregistrați la AJOFM Dâmbovița doar 1335 fiind numărul celor care primesc indemnizații de șomaj. Din cifrele înregistrate de către AJOFM Dâmbovița se pare că persoanele mai bine pregătite profesional au mai multe șanse în a-și găsi un loc de muncă deoarece din totalul șomerilor din județul Dâmbovița, 227 de persoane sunt cu studii superioare, restul de 11487 fiind reprezentat de persoane cu studii medii sau profesionale. A.J.O.F.M. Dâmbovița dorește să încadreze în muncă și rromii din zonele defavorizate, prin organizarea unor programe speciale de încadrare în muncă. Până în momentul de față doar 162 de persoane de etnie rromă și-au găsit un loc de muncă prin aceste programe speciale.

Din păcate concluzia reprezentanților AJOFM este că dâmbovițenii găsesc adesea diverse motive pentru a refuza un loc de muncă și nu sunt de acord cu ceea ce le oferă angajatorii având în vedere faptul că în ultimele 5 luni au fost 2659 de locuri de muncă vacante însă s-au ocupat doar 1378 de locuri.

Mai multe stiri

Acest website folosește cookies pentru a imbunătații experiența utilizatorilor. Presupunem că esti de acord, însă poți ai opțiuni Accept Află mai multe