PRIMA PAGINĂ » Stiri » DAMBOVITA » COD ROŞU DE GUNOAIE!

COD ROŞU DE GUNOAIE!

de Andrei Oprescu
15 vizualizări

Pe harta gunoaielordin judeţul Dâmboviţa ne oprim la Pucioasa, unde unul dintre cele mai importante puncte de atracţie, barajul, pare a fi propria groapă de gunoi a localnicilor. Apa râului Ialomiţa, care este deversată în baraj, aduce munţi de peturi şi alte gunoaie menajere, iar acestea se strâng la baza digului, stricând peisajul din zonă. Autorităţile locale au încercat să ajungă la o înţelegere cu reprezentanţii Apelor Române, însă, până acum nu s-a apucat nimeni de curăţenie.

În trecut, lacul de acumulare era unul dintre locurile preferate de dambovitenii din nordul judeţului, dar şi de turistii care veneau la tratament în staţiunea balneoclimaterică de la Pucioasa. Sute de oameni se plimbau pe digul barajului sau se relaxau la o partidă de pescuit. Acum, însă, pe maluri, dar şi pe apă se văd doar gunoaiele, care îi ţin departe pe turişti.

Barajul este în proprietatea Administraţiei Naţionale Apele Române Buzău, ai căror reprezentanţi ar trebui să se preocupe de conservarea, valorificarea şi protejarea resurselor de apă. Tot aceştia sunt abilitaţi să intervină pe luciul apei de la baraj pentru strângerea gunoaielor.

În 2011 s-a încercat decolmatarea barajului, însă curăţarea acestuia nu a fost dusă la bun sfârşit pentru că autorităţile abilitatea şi-au dat seama că nu pot scoate şi nu au unde depozita cei 70 de milioane de metri cubi de mâl.

Localnicii din Pucioasa speră ca înţelegerea administraţiei locale cu Apele Române să se concretizeze, iar barajul să fie curăţat de gunoaie pentru a redeveni ceea ce a fost odinioară, un important punct de atracţie pentru turişti.

Mai multe stiri

Acest website folosește cookies pentru a imbunătații experiența utilizatorilor. Presupunem că esti de acord, însă poți ai opțiuni Accept Află mai multe