PRIMA PAGINĂ » CODUL GALBEN, PRELUNGIT

CODUL GALBEN, PRELUNGIT

de Andrei Oprescu
15 vizualizări

Dambovita nu a scapat inca de avertizarea de vreme rea. Pana in aceasta noapte, Codul Galben ramane valabil pentru judetul nostru, meteorologii anuntand in continuare ploi torentiale, furtuni si grindina. Mai mult, exista si o avertizare hidrologica pentru raurile Ialomita, Dambovita si Arges. Noaptea trecuta, s-au inregistrat din nou probleme la reteaua de electricitate in mai multe localitati din judet. Mai mult, pentru ca zeci de gospodarii riscau sa fie inundate, autoritatile au luat decizia de a goli controlat barajul de la Pucioasa.

Autoritatile dambovitene raman in alerta, pentru ca avertizarile meteorologilor nu au expirat inca. Pentru a reduce riscul de inundare a gospodariilor, in judet au fost verificate santurile si rigolele de colectare a apelor pluviale. Probleme sunt in continuare pe DJ 712 A, zona Iuda din satul Rau Alb de Jos. Ploile torentiale au afectat puternic drumul, acesta fiind impracticabil pe unele portiuni. Un echipaj al Societatii de Drumuri si Poduri a fost trimis in zona.

Pentru ca zeci de gospodarii riscau sa fie inundate, reprezentantii Serviciului de Gospodarire a Apelor au golit controlat, timp de patru ore barajul de la Pucioasa. Si lacul de la Bolboci, este plin, asa cum nu s-a mai intamplat de cativa ani. Rezervele de apa vor fi pastrate pentru perioadele de seceta.

Codul galben de furtuna se mentine in Dambovita pana joi, la ora 23.00.  Potrivit meteorologilor nu scapam inca de averse torentiale, intensificari ale vantului, trecator cu aspect de vijelie si caderi de grindina. Astfel de fenomene sunt asteptate in special a doua parte a zilei de joi si la inceputul noptii. Cantitatile de apa vor depasi local 20-25 de litri pe metru patrat si izolat 50 de litri pe metru patrat.

Potrivit meteorologilor, incepand cu data de 16 iunie, probabilitatea averselor insotite de descarcari electrice va scadea semnificativ.

ECHIPA: Madalina Zabava / Ciprian Rusa

http://youtu.be/2LiR0GFxI5w

Acest website folosește cookies pentru a imbunătații experiența utilizatorilor. Presupunem că esti de acord, însă poți ai opțiuni Accept Află mai multe