PRIMA PAGINĂ » Stiri » DAMBOVITA » CODUL GALBEN SE PRELUNGEȘTE

CODUL GALBEN SE PRELUNGEȘTE

de Andrei Oprescu
4 vizualizări

Codul de vreme rea se prelungește. După ce sfârșitul de săptămână a adus temperaturi scăzute și vânt, iar la munte ninsori și viscol, ANM a emis o nouă avertizare. Aceasta vizează zonele montane din Dâmbovița, Prahova și Argeș. Sunt așteptate intensificări ale vântului și ninsoare.

În intervalul 30 octombrie, ora 18:00 – 31 octombrie, ora 12:00 vântul va continua să prezinte intensificări la munte, unde viteza la rafală va mai depăși temporar 65…70 km/h, iar în zona înaltă a Carpaților Meridionali și a Carpaților de Curbură, rafalele vor depăși 90 km/h, viscolind ninsoarea și spulberând zăpada. ANM a prelungit avertizarea cu un cod galben valabil pentru județele Argeș, Dâmbovița și Prahova din regiunea Sud-Muntenia. Vremea va deveni rece în toate regiunile, astfel încât temperaturile minime vor fi negative, în noaptea de luni spre marți în jumătatea de nord a țării, iar în noaptea de marți spre miercuri în toate regiunile. Salvamontiștii și jandarmii montani sunt în alertă. Aceștia sfătuiesc turiștii să nu se aventureze pe munte neechipați.

De marți, spun meteorologii, vremea se va mai domoli puțin. Vântul nu va mai sufla atât de tare, iar temperaturile resimțite vor fi ușor mai ridicate. La munte vremea se va menține îsnî rece, iar în aceste zone iarna deja își intră în drepturi serios.

 

 

Mai multe stiri

Acest website folosește cookies pentru a imbunătații experiența utilizatorilor. Presupunem că esti de acord, însă poți ai opțiuni Accept Află mai multe