PRIMA PAGINĂ » COLABORARE PENTRU UN MEDIU MAI CURAT

COLABORARE PENTRU UN MEDIU MAI CURAT

de Andrei Oprescu
11 vizualizări

Sute de tineri din judetul Dambovita se arata dornici sa ajute natura. Peste 700 de elevi si studenti au devenit voluntari in domeniul protectiei mediului si au participat la multiple actiuni de ecologizare si informare a populatiei. In plus, pentru o corecta educatie civica la nivel de judet s-a semnat un protocol de colaborare intre Garda de Mediu Damboviata, Agentia pentru Protectia Mediului, Universitatea Valahia si Inspectoratul Scolar Judetean .

 

Scopul protocolului semnat este acela de a atrage cat mai multi tineri alaturi de cele doua institutii responsabile cu protectia mediului, Garda de Mediu si Agentia pentru Protectia Mediului Dambovita. O data deveniti voluntari, elevii si studentii se vor implica in actiuni de prevenire a poluarii nmediului. Tinerii ii vor informa pe cetateni asupra riscurilor la care se supun pe ei, dar si generatiile viitoare o data ce arunca deseuri la intamplare. Mai mult, oamenii vor afla prin intermediul voluntarilor si de sanctiunile legale pe care le pot dispune comisarii Garzii de Mediu.

 

Pe langa aportul pe care il aduc la sanatatea populatiei, prin actiunile de protectie a mediului, studentii si elevii voluntari au si avantajul de a face practica, lucru ce ii va ajuta pe viitor, in cazul in care vor sa imbratiseze o meserie in acest domeniu.

 

Viitorii voluntari au invatat de la responsabilii cu mediul in judet, care sunt principalele motive pentru care trebuie protejat mediul. Informatii care trebuie duse mai departe in randul populatiei.

 

Profesorii si voluntarii, care au participat la actiunile de informare si ecologizare organizate pe 5 iunie de Ziua Mondiala  a Mediului au fost premiati.

 

Echipa: Corina Slămnoiu/ Loredan Bouroșu

http://youtu.be/3OaDz7cnAho

Acest website folosește cookies pentru a imbunătații experiența utilizatorilor. Presupunem că esti de acord, însă poți ai opțiuni Accept Află mai multe