PRIMA PAGINĂ » NU VA AVENTURATI PE MUNTE!

NU VA AVENTURATI PE MUNTE!

de Andrei Oprescu
8 vizualizări

Evitati drumetiile pe munte! Este sfatul salvamontistilor damboviteni pentru turisti, pana cand va fi ridicata avertizarea Cod Galben de vant si precipitatii. Desi, la acest moment, in Bucegi nu sunt trasee montane inchise, bine ar fi sa amanati deplasarile si sa nu va aventurati deoarece exista pericolul sa va rataciti, dar si de trasnet, din cauza descarcarilor electrice.

Orice deplasare la munte, in aceste zile ar trebui amantata, daca nu este urgenta. Ploua torential, cu tunete si fulgere, iar traseele montane nu pot fi luate la pas din cauza cetii. In plus, pe anumite portiuni, pe creasta spre Varful Omu exista strat de zapada. De asemenea, indemnul salvamontistilor pentru cei care urca totusi in munte este sa adopte o imbracaminte corespunzatoare, deoarece temperatura aerului nu depasteste 12 grade Celsius, iar hainele de ploaie sa fie nelipsite.

Cei care totusi nu pot sta departe de munte in aceste zile, trebuie sa stie ca traseul cel mai bun pe care pot circula cu autoturismul  este pe la Cuibul Dorului-Saua Dichiului si partea stanga a Lacului Bolboci.

Echipa: Corina Slămnoiu

http://www.youtube.com/watch?v=1cyVpEfQRgU

Acest website folosește cookies pentru a imbunătații experiența utilizatorilor. Presupunem că esti de acord, însă poți ai opțiuni Accept Află mai multe