PRIMA PAGINĂ » Stiri » DAMBOVITA » COMISIA DE DISCIPLINĂ, “ÎN CONCEDIU”

COMISIA DE DISCIPLINĂ, “ÎN CONCEDIU”

de Andrei Oprescu
18 vizualizări

Ancheta medicală privind cazul de malpraxis de la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Târgovişte este în stand-by, întrucât medicul şef al secţiei de pneumologie este în concediu. Între timp rudele pacientului decedat au reuşit să-l scoată de la morgă şi l-au înmormântat creştineşte, însă familia cere în continuare să se facă dreptate, pentru că pacienţii să nu mai fie trataţi cu aceeaşi indiferenţă de cadrele medicale.

Pacientul Dan Ion a decedat în data de 28 iulie, la o săptămână după ce a fost dus la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Târgovişte. Familia a acuzat în nenumărate rânduri lipsa de implicare a cadrelor medicale din secţia de pneumologie. La două zile după internare, bătrânul a fost lăsat cu glicemia 17, fără ca medicii să ia nicio măsură şi a intrat în comă diabetică. Mai mult decât atât, nepoata pacientului s-a confruntat şi cu o situaţie penibilă în cadrul Secţiei de Pneumologie. Deşi era îngrijorată pentru starea de sănătate a bunicului ei, aceasta a fost trimisă de un asistent să-i cumpere o shaorma.

Familia bătrânului a depus plângeri şi la Parchet şi la conducerea spitalului şi au fost demarate anchetele de specialitate.

Conform răspunsului primit de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Târgovişte, la soluţionarea cauzei se va avea în vedere şi Raportul Colegiului Medicilor Dâmboviţa, care, în prezent desfăşoară o anchetă proprie privind modul de efectuare a îngrijirii medicale faţă de numitul Dan Ion. Şi la Spitalul Judeţean de Urgenţă medicul şi asistentul care s-au ocupat de pacient în secţia de pneumologie sunt anchetaţi în comisia de disciplină, însă cercetările au fost oprite pentru moment.

Actuala conducere a spitalului spune că a constatat câteva nereguli în secţia respectivă, care nu vor scăpa nesancţionate.

Familia îndurerată de pierderea bătrânului şi în acelaşi timp indignată de indiferenţa cadrelor medicale cere să se facă dreptate. Rudele pacientului spun că vor merge până la capăt în demersul lor, pentru ca cei vinovaţi să plătească.

Mai multe stiri

Acest website folosește cookies pentru a imbunătații experiența utilizatorilor. Presupunem că esti de acord, însă poți ai opțiuni Accept Află mai multe