PRIMA PAGINĂ » Stiri » DAMBOVITA » COMISIE MAI ÎN CONTROL LA VĂLENI

COMISIE MAI ÎN CONTROL LA VĂLENI

de Andrei Oprescu
21 vizualizări

 

VĂLENI, DÂMBOVIŢA

Alunecarea de teren de la Văleni este în vizorul specialiştilor. O comisie MAI a ajuns la faţa locului, pentru a găsi o soluţie în urma dezastrului natural. Localnicii sunt neputincioşi în faţa furiei naturii. Se uită cu lacrimi în ochi la casele care se dărâmă, iar multi dintre ei refuză să-şi părăsească agoniseala de-o viaţă. 11 case sunt afectate până la acest moment, iar dintre toţi un singur proprietar are asigurare pentru locuinţa sa.

Comisia de specialişti din cadrul MAI, printre care regăsim şi geologi, a verificat fiecare locuinţă din zona în care s-a produs alunecarea de teren. Autorităţile de la Bucureşti au venit la Văleni pentru a stabili dacă alunecarea de teren se poate stopa.

Localnicii au fost cu ochii aţintiţi pe specialişti, în speranţa că cineva le va spune că locuinţele pot fi salvate. Din păcate, nu s-a întâmplat aşa, iar oamenii îşi plâng agoniseala de-o viaţă distrusă în doar câteva zile. Pe strada Luncă se aud zgomote din toate părţile de la casele care se apleacă din ce în ce mai mult. Printre cei mai afectaţi este Ion Mareş, care a muncit 13 ani în Anglia, împreună cu familia, pentru a construi casa din care acum se desprind bucăţi de ziduri. Are 60 de ani şi se gândea că îşi va trăi liniştit bătrâneţea la Văleni. Furia naturii i-a distrus, însă, visul.

Bărbatul este singurul proprietar din zona afectată, care are asigurare pentru locuinţă.

Bătrânii care au casele afectate nu vor să plece din casele în care şi-au trăit viaţa. Spun că nu au unde să se ducă. O bunică nici nu a avut timp să-şi plângă băiatul care a murit în urmă cu şase săptămâni. Acum lacrimile îi curg pentru locuinţa distrusă.

Câteva case, situate mai sus de zona în care s-a rupt pământul, au scăpat din calea furiei naturii, însă, localnicii stau cu frica-n sân, că oricând pot rămâne pe drumuri.

După patru zile de când s-a declanşat alunecarea de teren localnicii încă nu au energie electrică. Societatea furnizoare a trimis echipe în zonă, după ce doi stâlpi de electricitate au fost doborâți atunci când pământul a luat-o la vale. Şi reţeaua de apă potabilă a fost afectată. După vizita la Văleni, comisia MAI nu a luat nicio decizie. Până când pământul nu se va stabiliza, nimeni nu poate interveni în zonă.

 

Mai multe stiri

Acest website folosește cookies pentru a imbunătații experiența utilizatorilor. Presupunem că esti de acord, însă poți ai opțiuni Accept Află mai multe