PRIMA PAGINĂ » Stiri » DAMBOVITA » CONCURS DE PUTERE

CONCURS DE PUTERE

de Mditv
8 vizualizări

Puterea, dar şi atenţia, sunt puncte forte pentru cei care cutreieră pădurile. Fasonatorii îşi petrec majoritatea timpului în mijlocul naturii, iar munca pe care o fac este printre cele mai dificile. Astăzi opt angajaţi ai Direcţiei Silvice Dâmboviţa s-au întrecut într-un concurs de putere, dar şi de măestrie, iar cîştigătorul va reprezenta judeţul la nivel naţional.

Rolul lor este să cureţe pădurea de uscăciuni şi arbori peste care timpul şi-a pus amprenta, precum şi să efectueze tăieri programate. Munca depusă de fasonatori este pe cât de dificilă, pe atât de riscantă.

Echipamentul de protecţie în pădure este indispensabil şi de multe ori face diferenţa între viaţă şi moarte. Domnul Ilie este fasonator mecanic de peste 30 de ani şi majoritatea timpului îl petrece în pădure. Cu familia poate sta doar în week-end, însă nu se vede practicând altă meserie. A câştigat faza judeţeană la ediţia a VII-a a concursului Cel mai bun fasonator. Experienţa şi îndemânarea şi-au spus cuvântul, iar premiul I a fost obţinut de cel mai rapid fasonator mecanic dâmboviţean.

Câştigătorul va reprezenta judeţul Dâmboviţa la nivel naţional. Concursul de va ţine la Vâlcea.

Mai multe stiri

Acest website folosește cookies pentru a imbunătații experiența utilizatorilor. Presupunem că esti de acord, însă poți ai opțiuni Accept Află mai multe