PRIMA PAGINĂ » Stiri » DAMBOVITA » CONDAMNAŢI LA ŞOMAJ

CONDAMNAŢI LA ŞOMAJ

de Andrei Oprescu
1 vizualizări

Situatie dramatica pe piata muncii. In Dambovita, in timp ce numarul somerilor a depasit pragul de 17.000, aproape ca numeri pe degete locurile de munca vacante. Oferta angajatorilor este extrem de saraca la inceput de an, mai multe posturi fiind oferite peste granite. Pentru ca nu au unde sa se angajeze, oamenii fac coada la ghiseele Agentiei Judetene pentru Ocupare din Targoviste. Singura lor sansa de supravietuire ramane indemnizatia de somaj.

Mihail Patrascu este doar unul dintre zecile de someri, care de la prima ora a diminetii, faceau coada la ghiseele Agentiei Judetene pentru Ocupare din Targoviste. Inceputul de an nu a fost bun pentru el. A fost concediat si pentru ca nu gaseste un loc de munca, singura lui speranta a ramas indemnizatia de somaj.

Pentru ceva timp, indemnizatia de somaj il va ajuta sa supravietuiasca si sa isi intretina familia. Se gandeste cu groaza ce va face cand perioada de somaj se va incheia. Se teme ca nu va reusi sa se angajeze rapid, pentru ca, spune el, patronii nu cauta angajati trecuti de varsta de 45 de ani.

Numarul somerilor a crescut in Dambovita la 17.150. Mai bine de jumatate nu primesc indemnizatie de somaj, nici nu reusesc sa se angajeze, pentru ca oferta de munca este extrem de saraca: 50 de posturi vacante la peste 17.000 de someri.

Oferte mai bogate de munca vin din partea angajatorilor de peste hotare. In Germania sunt disponibile 80 de posturi pentru lucratorii calificati in domeniul hotelier-gastronomic. Selectia va avea loc in Bucuresti, pe data de 6 martie. Compania nemteasca ofera 10 posturi pentru barmani, 20 pentru ospatari, 40 pentru bucatari si 10 posturi pentru supraveghetori de noapte. Locurile de munca sunt pentru o perioada de pana la un an.

 

ECHIPA: Madalina Zabava / Loredan Bouroșu

 

Mai multe stiri

Acest website folosește cookies pentru a imbunătații experiența utilizatorilor. Presupunem că esti de acord, însă poți ai opțiuni Accept Află mai multe