PRIMA PAGINĂ » Stiri » DAMBOVITA » CONFRUNTAREA MICILOR INVENTATORI

CONFRUNTAREA MICILOR INVENTATORI

de admin
24 vizualizări

Senzori de avertizare in caz de obstacol pentru nevazatori, roboti cu care sa se joace cu copiii, vehicule capabile sa patrunda si in cele mai izolate zone. Acestea sunt doar cateva dintre aplicatiile cu care s-au prezentat tinerii inventatori la Targoviste, la Campionatul National de Robotica.

http://www.youtube.com/watch?v=GfxXidS6nIw

In weekend, la Târgovişte, a avut loc cea de-a VII ediţie a Campionatului Naţional de Robotică. Elevii au venit cu creaţiile lor la care au muncit şi câte 2 luni. Unii s-au inspirat chiar din celebra serie “Războiul Stelelor”.

Acest tânăr, din Târgovişte, a gasit Solutia pentru a rezolva problema transportului în condiţii dificile, dacă cineva cu potenţă financiară s-ar gândi să investească într-un astfel de aparat. Robotul construit de el poate inainta pe apă, zăpadă sau polei.

O altă inveţie mai mult decât necesară, şi care, din fericie, se va concretiza, este un dispozitiv cu senzori, care îi ajută pe orbi să ocolească foarte uşor orice obstacol.

Aflat la cea de-a VII-a ediţie, concursul a avut participanţi din judeţele Dâmboviţa, Buzău, Iaşi, Suceava, Botoşani, Hunedoara, Argeş, Mehedinţi, Bacău şi Bucureşti. La finalul concursului, tinerii au plecat acasă cu diplome, premii şi cupe.

Echipa: Corina Slămnoiu/ Mădălin Anca

Mai multe stiri

Acest website folosește cookies pentru a imbunătații experiența utilizatorilor. Presupunem că esti de acord, însă poți ai opțiuni Accept Află mai multe