PRIMA PAGINĂ » Stiri » DAMBOVITA » CONVORBIRI ONLINE DIN ÎNCHISOARE

CONVORBIRI ONLINE DIN ÎNCHISOARE

de Andrei Oprescu
52 vizualizări

Noul cod de procedura Penala a adus vesti foarte bune pentru detinuti. Pe langa faptul ca pot beneficia de eliberarea conditionata, acestia pot discuta de acum online din interiorul inchisorii cu familia sau cu alte persoane. De acest drept pot beneficia detinutii care au un comportament exemplar, dar si cei persoanele privative de libertate ale caror familii au fost incercate de vreun necaz.

Printre modificarile aparute odata cu implementarea Codului de Procedura Penala se numara posibilitatea acordarii unui nou drept persoanelor condamnate, acela de a beneficia de convorbiri online. Practic pentru persoanele condamnate se poate facilita comunicarea cu membrii familiei sau alte persoane prin intermediul internetului.

Nu orice persoana poate beneficia insa de aceste drepturi. De noile privilegii se vor bucura detinutii care au o comportare buna si participa activ la programele si activitatile de educatie si asistenta psohosociala din interiorul inchisorii.

Detinutii vor putea comunica online de 4 ori pe luna. Durata comunicarii este de 30 de minute. Persoanele ale caror familii sunt in situatii de boala grava survenita neasteptat sau alte situatii de calamitati pot discuta online cu familia timp de o ora zilnic pe toata perioada intinderii evenimentelor.
Valentin Popescu

 

Mai multe stiri

Acest website folosește cookies pentru a imbunătații experiența utilizatorilor. Presupunem că esti de acord, însă poți ai opțiuni Accept Află mai multe