PRIMA PAGINĂ » Stiri » DAMBOVITA » DE LA VIS LA COȘMAR

DE LA VIS LA COȘMAR

de Andrei Oprescu
7 vizualizări

Au visat la o viata linistita si mai usoara la tara, iar acum traiesc un cosmar. In ultimii ani, tot mai multi oraseni au ales sa devina tarani, sperand ca se vor bucura de un trai mai linistit. Vor manca mai sanatos, vor respira aer curat si vor scapa de aglomeratia din marile orase. Multi isi dau seama insa ca s-au inselat. Visul de la a locui la tara s-a transformat intr-un cosmar. S-au ingropat in datorii pentru a-si construi o locuinta si pentru a avea parte de confortul de la bloc. Au ramas insa cu datoriile, plangandu-se acum ca traiul la sat este scump si asta pentru ca nu pot face agricultura fara sa investeasca bani.

Sotii Moldoveanu au locuit aproape toata viata in Targoviste. Dupa ce au  iesit la pensie, s-au gandit ca traiul lor va fi mai usor daca se vor muta la tara. Au visat sa creasca animale si sa cultive pamantul. Cu pensiile lor si cu banii pe care i-ar fi obtinut din agricultura, au sperat ca isi vor asigura o batranete linistita. Traiul la tara nu a fost insa cum s-au asteptat. Inundatiile au venit peste ei si le-au distrus casa. Au facut un imprumut si si-au construit o casa in alta zona. Acum, datoriile sunt mari, iar pensia abia le ajunge sa supravietuiasca.

Nici visul de a deveni agricultori nu s-a implinit. Si-au dat seama ca fara investitii, nu poate pune pe picioare o afacere de familie. Au incercat sa creasca si animale, dar tot fara succes. Acum au ramas cu datoriile si cu regretul ca visul de a locui la tara s-a transformat intr-un cosmar.

ECHIPA: Madalina Zabava / Loredan Bouroșu

Mai multe stiri

Acest website folosește cookies pentru a imbunătații experiența utilizatorilor. Presupunem că esti de acord, însă poți ai opțiuni Accept Află mai multe