PRIMA PAGINĂ » Stiri » DAMBOVITA » COPII CARE CRESC COPII

COPII CARE CRESC COPII

de admin3
2 vizualizări

La varsta la care ar trebui sa mearga la scoala si sa isi faca planuri de viitor, chiar daca nu au ajuns inca la momentul majoratului, unele tinere primesc un verdict care le schimba viata pentru totdeauna: sunt mamici! In Romania anual, peste 20.000 de femei sub 18 ani devin mame, iar 20% dintre ele sunt deja la a doua nastere. Din cauza lipsei educatiei dar si a situatiei materiale precare, in loc sa traiasca o copilarie lipsita de griji devin mamici, unele dintre ele chiar inainte sa aiba buletin. O solutie ar fi ca tinerele sa mearga la cabinetele de planning familial.
Ce poate fi mai frumos decat sa aduci un copil pe lume? Chiar daca acest pas reprezinta o implinire pentru multe femei, sunt si cazuri in care nu se intampla acest lucru. Tinere care provin din familii cu o situatie materiala precara, sunt lipsite de educatie pentru ca nu au fost la scoala si… au ajuns sa se indragosteasca. De cele mai multe ori parintii nu au fost de acord cu relatiile felelor lor minore, insa asta nu le-a impiedicat sa ajunga sa aduca pe lume un copil. Din pacate trendul este ascendent. In judetul Dambovita in 2014 au fost 173 de cazuri de mame minore, iar in 2013 au fost 168 de tinere devenite mame inainte de majorat. Anul acesta numarul lor a crescut numai in prima jumatate a anului.

Problema o reprezinta in principal lipsa educatiei din familie, dar si anturajul este un factor. Varsta la care tinerele isi incep viata sexuala a scazut foarte mult in ultimii ani, au constatat medicii din cabinetele de planning familial.
Potrivit datelor oferite de Spitalul Judetean cele mai multe dintre fete accepta cu usurinta statutul de parinte si chiar promit la sedintele de consiliere ca vor avea grija ca cel mic sa nu le repete povestea. Vor face eforturi sa merga la scoala si sa aiba un destin mai bun. Pe localitati, cele mai multe dintre fete provin din municipiul Targoviste.
De cele mai multe ori vina o poarta si parintii. Multi gresesc prin faptul ca nu le ofera acces la informatii, iar mamele nu sunt intotdeauna dispuse sa comunice deschis cu fetele.

Din nefericire exista foarte multe cazuri de minore care speriate aleg sa isi abandoneze micutii in maternitati. Evitarea acestor sarcini nedorite se poate face si cu ajutorul mijloacelor contraceptive, insa de multe ori tinerii risca si ajung in situatia de a fi parinti inainte de a implini 18 ani.

Mai multe stiri

Acest website folosește cookies pentru a imbunătații experiența utilizatorilor. Presupunem că esti de acord, însă poți ai opțiuni Accept Află mai multe