Corn si lapte doar pentru copiii nevoiasi! Inca din primii ani de derulare a programului Cornul si Laptele directorii unitatilor de invatamant au semnalat faptul ca elevii nu consuma cele doua produse si ajung de multe ori in cosurile de gunoi si au solicitat inlocuirea lor. Propunerile de introducere a laptelui cu chefir, sau a programului Masa la scoala au ramas insa la nivel de sugestie. Dupa mai bine de 12 ani, autoritatile iau in calcul renuntarea la corn si lapte. Premierul Victor Ponta a declarat recent ca aceste produse ar trebui sa ajunga doar la cei care au cu adevarat nevoie de hrana.
Cornul și laptele este un program introdus în școli de guvernul României începând cu anul 2002. Annual, peste 2 milioane sunt copiii din grădinițe și din școli generale beneficiaza de aceste produse. Din pacate insa, in cele mai multe cazuri, cornurile si paharele cu lapte oferite elevilor ajung la cosurile de gunoi sau raman in clase, atunci cand acestia nu se indura sa le arunce direct. Aceasta pentru ca elevii s-au saturat de aceleasi produse primite zilnic, an de an. Problema a fost ridicata la inceputul fiecarui an de directorii de scoli, insa propunerile lor au ramas fara raspuns.
Problema alimentelor primite de elevi la scoala a fost adusa in discutie si de Victor Ponta, intr-o declaratie recenta. Acesta a precizat ca programul reprezinta o risipa de bani, nu toti copiii merita laptele si cornul si ca alimentele ar trebui sa ajunga doar la elevii care au cu adevarat nevoie .
„Deocamdată programul «Cornul şi Laptele» este finanţat parţial din fonduri UE şi parţial din fonduri bugetare şi lucrăm pentru ca banii să ajungă la copiii care au nevoie. Sunt mulţi copii care nu consumă nici lapte, nici corn, unii le aruncă, iar alţii au nevoie de mai mult. Pentru noul exerciţiu financiar UE 2014-2020, căutăm împreună soluţii pentru ca doar cei care au cu adevărat nevoie să primească acest sprijin”.