Acasa StiriDAMBOVITA COZONACUL- VEDETA SĂRBĂTORILOR

COZONACUL- VEDETA SĂRBĂTORILOR

0 comentarii 25 vizualizari

Dacă doamnele și domnișoarele se orientează mai mult spre cozonacul din magazin, bunicile noastre încă mai respectă rețele tradiționale. În prag de sărbători casa este cuprinsă de mirosul de lămâie, esențe și de mireasma de cozonac proaspăt scos din cuptor. Se trezesc din miezul nopții pentru a frământa coca, la care pun ouă proaspete, făină, drojdie și lapte, apoi o pun la dospit, adaugă nuci și cacao și stau de veghe pe lângă cuptoare, pentru a avea pe masa de Crăciun cozonac proaspăt și gustos. Pe locul următor în preferințele românilor este cozonacul făcut de patiseri. Doamnele care îşi doresc un produs cât mai apropiat de cel tradiţional au o gamă variantă din care pot alege. Mai puțin gustos este cozonacul din magazine cu termen mare de valabilitate. Dacă la cozonacul tradițional sunt suficiente 7 ingrediente, pe etichetele cozonacilor din comerț veți găsi aproape 30 de ingrediente. Patronii patiseriilor din Târgoviște au primit o avalanșă de comenzi pentru sărbătoarea Nașterii Domnului. Clienții au optat pentru umplutură cu nucă, stafide sau rahat.

Articole similare

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. Accepta Mai multe

Politica de cookies