PRIMA PAGINĂ » Stiri » DAMBOVITA » CRESC PENSIILE, ALOCAȚIILE ȘI SALARIILE

CRESC PENSIILE, ALOCAȚIILE ȘI SALARIILE

de Andrei Oprescu
1,5K vizualizări

Ministrul interimar al Finanțelor Publice, Dan Vîlceanu, a anunțat la un post de televiziune națională majorările care vor intra în vigoare de anul viitor. Dacă despre salariul minim pe economie se știa deja, Vîlceanu a dat o veste bună și bunicilor și copiilor. Astfel, sunt anunțate creșteri ale alocațiilor și pensiilor.

DAN VÎLCEANU, MINISTRUL INTERIMAR AL FINANȚELOR

„De la începutul anului 2022 vor crește pensiile și cred ca procentul va fi undeva în jur de șase la sută. Legat de alocații, există o ordonanță adoptată la începutul anului care prevede ca alocația de la 1 ianuarie 2022 să fie 486 lei pentru copiii până la doi ani și pentru copiii peste doi ani, undeva pe la 243 de lei. Ele vor intra clar de la 1 ianuarie 2022, e o lege în vigoare la 1 ianuarie. La pensii indexarea se face cu rata inflației și jumătate din salariul mediu brut„.

A precizat ministrul Vîlceanu. În ceea ce privește salariu minim pe economie, s-a convenit asupra unei majorări de la 1 ianuarie 2022, cu 10,9%, reprezentând o majorare de la 2.300 lei la 2.550 lei, respectiv o majorare cu 10% a salariului minim net.

Mai multe stiri

Acest website folosește cookies pentru a imbunătații experiența utilizatorilor. Presupunem că esti de acord, însă poți ai opțiuni Accept Află mai multe